500 χιλιάδες υπογραφές έσωσαν την πιο θλιμμένη αρκούδα στον κόσμο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα διαδικτυακό ψήφισμα που έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα πάνω από 500 χιλιάδες υπογραφές από όλον τον κόσμο της έσωσε τη ζωή. Και είναι ιδιαίτερα συγκινητικό. Ο λόγος για τη γνωστή αρκούδα, με το χαρακτηρισμό η πιο θλιμμένη αρκούδα στον κόσμο, που η ιστορία της έχει συγκινήσει μικρούς και μεγάλους. Η Pizza, όπως ονομάζεται, ζει σε ένα άθλιο θαλάσσιο πάρκο μέσα στο εμπορικό κέντρο Grandview στην πόλη Guangzhou της Νότιας Κίνας.

Το ενυδρείο έγινε πρωτοσέλιδο στα διεθνή μέσα μετά το άνοιγμά του στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, με τη φιλοζωική οργάνωση από το Χονκ Κονγκ Animals Asia να το καταγγέλλει ως «τρομακτική» φυλακή ζώων. Οι φωτογραφίες της  αρκούδας ξαπλωμένη, σε απόλυτη παραίτηση, με εμφανή θλίψη και να “πυροβολείται” από τα φλας των επισκεπτών, που είχε δημοσιεύσει η οργάνωση, είχαν έκαναν το γύρο του κόσμου.

Τα νέα όμως είναι μάλλον ευχάριστα για την Pizza. Ένα πάρκο, στο Doncaster της Βρετανίας, το Yorkshire Wildlife, προσέγγισε τους υπεύθυνους του ενυδρείου στην Κίνα και τους πρότεινε να αναλάβει την αρκούδα για να ζήσει στις εγκαταστάσεις του, που δεν θυμίζουν σε τίποτα τη φυλακή που ζει μέχρι σήμερα. Ελπίζουμε ότι αυτό που μένει τώρα είναι η μεταφορά της Pizza. Και φυσικά ελπίζουμε ότι κάποτε θα σταματήσει η “καλή” ή “κακή” αιχμαλωσία για όλα τα ζώα και θα ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

 

 

 

newego_large_t_1101_54716983_type13172 newego_large_t_1101_54716984_type13172 pizza-polarbear

meet-the-worlds-most-sad-polar-bear-he-called-pizza-and-living-in-china-mall

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο