Παράτησαν γκεκάκι στο όρος Αιγάλεω- Το έσωσαν και του ψάχνουν σπίτι να μην πάει σε κλουβί

από Μυρτώ Τζώρτζου

Σε μάστιγα τείνουν να εξελιχθούν πλέον οι εγκαταλείψεις κυνηγόσκυλων. Τα άτυχα αυτά ζώα βρίσκονται καθημερινά παρατημένα κυρίως στα βουνά. Κάποιες φορές μάλιστα είναι και δεμένα ώστε να πεθάνουν στα σίγουρα. Το έχουμε ξαναπεί. Τα πιο αδικημένα και ταλαιπωρημένα σκυλάκια είναι τα κυνηγόσκυλα.

Για τους κυνηγούς αυτά τα σκυλιά είναι «εργαλεία», όπως οι ίδιοι τα χαρακτηρίζουν. Τα έχουν για το κυνήγι και μόνο. Τον άλλον καιρό συνήθως είναι μόνιμα δεμένα. Κάποιες φορές ζουν και έγκλειστα, σε άθλιους χώρους ή κλουβιά.  Και όταν το «εργαλείο» μεγαλώσει, γεράσει ή αρρωστήσει και δεν κυνηγάει καλά, το ξεφορτωνόμαστε. Γεμάτα, όπως είπαμε, τα βουνά από αυτά τα σκυλιά. Παρατημένα στη μοίρα τους.

Ο λόγος για μια ακόμα εγκατάλειψη για την οποία μαθαίνουμε από την εθελόντρια Κατερίνα Κούνουπα. Πρόκειται για ένα σκυλάκι που κάποιος παράτησε στο όρος Αιγάλεω, στην κυριολεξία στο πουθενά.

Η εθελόντρια κλήθηκε από κάποιον κύριο, ο οποίος αναστατωμένος της ανέφερε ότι περπατώντας μέσα στο δάσος, στα μονοπάτια του όρους Αιγάλεω και πάνω από τη Μονή Δαφνιού, εντόπισε ένα φοβισμένο σκυλάκι. Η ψυχούλα ήταν τόσο τρομαγμένη που όταν το πλησίαζε, σκαρφάλωνε στον κορμό του δέντρου κάτω από το οποίο κρυβόταν. Σίγουρα θα είχε μέρες χωρίς τροφή και νερό.

Την επόμενη μέρα εθελοντές και ο ίδιος ο άνθρωπος αυτός που το είδε για πρώτη φορά ξεκίνησαν να πάνε να βούνε και πάλι να το πιάσουν. Το ζώο ήταν φοβικό και έπρεπε να είναι αρκετοί για να γίνει η διάσωση.

Αφού το εντόπισαν, μετά από κάποιες προσπάθειες, κατάφεραν και το έπιασαν. Το ποδαράκι του ήταν τραυματισμένο και δεν μπορούσε να περπατήσει καλά. Το ζώο ήταν εμφανώς κουρασμένο και εξουθενωμένο. Τα ματάκια του θλιμμένα. Ποιος μπορεί να έκανε κάτι τέτοιο; Να παρατήσει αυτό το πλάσμα στις ερημιές…

Αν κάποιος θέλει να ανοίξει το σπίτι του και να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στο υπέροχο αυτό ζωάκι που μόνο αγάπη έχει να δώσει ας μιλήσει με την εθελόντρια Κατερίνα Κούνουπα | Facebook.

Μην το αφήσουμε να πάει στο ΔΙΚΕΠΑΖ σε ένα ψυχρό κλουβί. Τα γκεκάκια είναι κάτι παραπάνω από υπέροχα.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο