Πέταξαν φόλες ακόμα και στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς στο Σουφλί- Μαυρόγυπες, στικταετός και αγριόγατα βρέθηκαν νεκρά

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μπροστά σε δύο νεκρούς μαυρόγυπες, έναν στικταετό και μία αγριόγατα βρέθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο δύο υπάλληλοι του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου και η χειρίστρια του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου για την ανίχνευση δηλητηριασμένων δολωμάτων του WWF Ελλάς, ενώ στο σημείο έσπευσε και η Δασάρχης Σουφλίου Γ. Διαγκάκη. Ο θάνατος των ζώων προήλθε από την κατανάλωση δηλητηριασμένων δολωμάτων, που τοποθετήθηκαν από ασυνείδητους σε αγροδασική περιοχή μεταξύ Κορνοφωλιάς και Δαδιάς.

Ο εντοπισμός των δύο μαυρόγυπων έγινε χάρη στον δορυφορικό πομπό που έφερε το ένα από τα δύο πουλιά. Στη συνέχεια, η μονάδα ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων, με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, εντόπισε τον στικταετό και την αγριόγατα, καθώς και ένα σημείο με πολλά νεκρά έντομα και τρίχες. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιπλέον θυμάτων θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

Το πλήγμα για τον απειλούμενο πληθυσμό του μαυρόγυπα είναι τεράστιο, καθώς ο «Μάριος» και ο «Βαγγέλης», τα δύο πουλιά που βρέθηκαν νεκρά, φώλιαζαν σε δύο διαφορετικές φωλιές, με αποτέλεσμα να χαθούν δύο ζευγάρια από τα μόλις 30-35 που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή.

«Είναι αδιανόητο μετά από δεκαετίες προσπαθειών για την ανάκαμψη του μοναδικού πληθυσμού μαυρόγυπα στα Βαλκάνια να καταγράφονται ακόμα τέτοια περιστατικά, και μάλιστα εντός του Εθνικού Πάρκου», τονίζει ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Κωνσταντίνος Ποϊραζίδης.

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια: Νεκροί μαυρόγυπες, στικταετός και αγριόγατα από φόλες στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς (φωτο) | Green Agenda

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Antonia Χουττνερ 11 Μαρτίου, 2021 - 1:06 πμ

Δεν ξέρω το Γιατί και άμα να σου πω ότι με πονάς με την πράξη σου….μαλον δεν θα σε ενδιαφέρει. Μα ένα πράμα έχω μάθει. Βλεπόμαστε πάντα διο φορές στην σόι και σου εύχομαι , αν είστε αυτός που έριξε το δηλητήριο θα σε αναγνωρίζω και τότε πρέπει να φοβάστε.

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο