Πέταξαν και πάλι σκυλάκι στο Φράγμα Πηνειού στην Ηλεία- Εθελοντές πήγαν και το διέσωσαν

από Μυρτώ Τζώρτζου

 Άλλη μια εγκατάλειψη, την οποία ακολούθησε διάσωση, έγινε σήμερα σε μια από τις πιο γνωστές πλέον χωματερές ζώων στην Ελλάδα, το Φράγμα του Πηνειού στην Ηλεία. Ό,τι και να πούμε για αυτό, ό,τι και να γράψουμε είναι λίγα. Τα γεγονότα μας υπερβαίνουν.

Σε αυτό το φράγμα εδώ και ένα χρόνο γίνεται ένα έγκλημα σε βάρος αθώων ζώων. Οι εθελοντές καλούνται συνέχεια να διασώσουν ζώα που κάποιοι εγκληματίες πετάνε εκεί μέσα. Για να τα ξεφορτωθούν και για να έχουν σίγουρο θάνατο. Τα ζώα αυτά είναι αδύνατον να βγουν από εκεί. Και έτσι θα πεθάνουν με μαρτυρικό τρόπο, χωρίς φαγητό, εξουθενωμένα και μόνα.

Όπως μας ενημερώνουν οι εθελοντές της ομάδας Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας – Φιλοζωική Ένωση Αμαλιάδας άλλο ένα ζωάκι πετάχτηκε εκεί μέσα. Ζωντανό για να πεθάνει. Τα παιδιά ειδοποιήθηκαν και πήγαν για άλλη μια φορά να κατέβουν στο φράγμα για να μπορέσουν να το πάρουν και να το σώσουν. Και το έκαναν. Πόσες φορές το έχουν κάνει; Αμέτρητες. Πόσες θα το ξανακάνουν. Η ράμπα που τους έχει υποσχεθεί η Περιφέρεια ακόμα να γίνει. Τι είναι μια ράμπα μπροστά στις τόσες αθώες ψυχές…

Ο εργολάβος, ενώ του έχει δοθεί εγγραφή εντολή, να δημιουργήσει ράμπα απεγκλωβισμού, τι ακριβώς κάνει;

Το σκυλάκι, αυτή τη φορά, ήταν ένας όμορφος τσοπανάκος, περίπου 5 μηνών. Στο λαιμό του είχε ένα σκοινί, δεμένο σφιχτά. Μόλις τον πλησίασαν έτρεμε. Κουνούσε διστακτικά την ουρά του. Ποιος ξέρει τι είχε περάσει… Βρίσκεται σε φιλοξενία και αναζητά ένα σπίτι.

Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας – Φιλοζωική Ένωση Αμαλιάδας

Δείτε εδώ: Οι εθελοντές φτάνουν στο φράγμα

   
Δείτε παρόμοια θέματα:
Για άλλη μια φορά πέταξαν ζωντανό σκυλάκι στο φράγμα Πηνειού στην Ηλεία- Το έγκλημα συνεχίζεται 
Πέταξαν ξανά σκυλάκι στο φράγμα Πηνειού στην Ηλεία- Γιατί η Περιφέρεια δεν φτιάχνει ράμπα να μπορούν να διαφεύγουν τα ζώα; 

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια

Ευθύμης 17 Μαρτίου, 2021 - 10:45 μμ

Το σκηλάκι θα σας οδηγήσει στον ένοχο αν το αφήσετε λίγο πεινασμένο

Reply
Μυρτώ Τζώρτζου 19 Μαρτίου, 2021 - 5:53 μμ

Δυστυχώς εδώ και ένα χρόνο έχουν πετάξει πολλά σκυλιά εκεί μέσα. Δεν ξέρουμε αν είναι ένας ή πολλοί.

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο