Καστοριά: Εθελοντές έσωσαν 5 νεογέννητα κουταβάκια που τα βρήκαν μέσα σε σακούλα μούσκεμα και παγωμένα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Το να εγκαταλείψεις ένα ζώο είναι μια απάνθρωπη πράξη. Το να το εγκαταλείψεις όταν αυτό είναι νεογέννητο είναι εγκληματικό. Πώς όμως μπορείς να χαρακτηρίσεις όταν όχι μόνο είναι νεογέννητο και το πετάς αλλά το δένεις πρώτα και σε μια σακούλα; Ώστε να μην έχει καμία ελπίδα επιβίωσης; Πεθαίνοντας μάλιστα και με τόσο μαρτυρικό τρόπο; Υπάρχει άραγε χαρακτηρισμός για μια τέτοια πράξη; Που δυστυχώς συμβαίνει συχνά.
Ένα τέτοιο περιστατικό μαθαίνουμε από τους εθελοντές OΠΑΚ Ομάδα Προστασίας Αδέσποτων Καστορίας, οι οποίοι κλήθηκαν αυτές τις μέρες για μια ιδιαίτερη διάσωση στην Καστοριά. Η διάσωση αυτή είχε να κάνει με 5 νεογέννητα κουταβάκια που κάποιος τα είχε βάλει μέσα σε σακούλα και τα πέταξε, μέσα στη βροχή και την παγωνιά, σε ένα δύσβατο σημείο, με πολύ χιόνι.
Για το περιστατικό οι εθελοντές ενημερώθηκαν από  μια φίλη της ομάδας που άκουσε τις φωνούλες τους. Πήγαν άμεσα στο σημείο και ξεκίνησαν τη διάσωση, που κράτησε, όπως εκείνοι αναφέρουν, μια ώρα. Ευτυχώς τα κατάφεραν. Βρήκαν τα μικρούλια, τα οποία ήταν μούσκεμα μέχρι το κόκαλο. Παγωμένα. Και τα πήραν να τα πάνε σε ζεστό μέρος και να τα φροντίσουν.
Πόση θλίψη αλλά και πόση οργή μας γεμίζει μια τέτοια πράξη… Όχι μόνο για την πράξη αυτή αλλά και για το ότι ο δράστης δεν θα βρεθεί. Θα κυκλοφορεί ελεύθερος και σίγουρα θα το ξανακάνει. Και δεν ξέρουμε αν εκείνα τα ζώα σταθούν τυχερά όπως αυτά.

 

Τα σκυλάκια ΕΔΩ όπως βρέθηκαν

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο