Πέταξαν τα ξύλινα σπιτάκια για το χειμώνα που έβαλε ο Δήμος Πάτρας για τα αδέσποτα επειδή δεν τα θέλουν

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ό,τι και να πούμε είναι λίγο για τον πολιτισμό που έχουμε σε αυτή τη χώρα. Καθημερινά βλέπουμε τις απίστευτες συμπεριφορές προς τα ζώα. Τις βάναυσες κακοποιήσεις, τις εξοντώσεις με φόλες και διάφορα αυτοσχέδια δηλητήρια και τα άλλα λοιπά βασανιστήρια. Όταν δε πάει κάποιος να κάνει κάτι καλό για τα ζώα είτε εθελοντής είτε δήμος, δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν να τον σαμποτάρουν και να το καταστρέψουν το έργο του.

Κάτι τέτοιο συνέβη αυτές στις μέρες και στην Πάτρα, όπου ο Δήμος έβαλε όμορφα σπιτάκια για τα αδέσποτα στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας. Τα σπιτάκια πραγματικά ήταν ένα κόσμημα και πολύ πρακτικά. Ό,τι πρέπει για το χειμώνα.

Όμως λίγες μέρες μετά είχαν εξαφανιστεί. Κάποιοι τα είχαν πετάξει. Ή τα έκλεψαν. Δυστυχώς αυτό με τα σπιτάκια συμβαίνει καθημερινά σε όλη την Ελλάδα. Δεν τα θέλουν. Τα εξαφανίζουν. Τα καταστρέφουν. Γιατί απλά δεν θέλουν τα ζώα. Πολύ κρίμα να φερόμαστε έτσι στους αδύναμους και να κοιτάζουμε μόνο τον εαυτό μας και τη βόλεψή μας.

Η ανακοίνωση του δήμου:

«Άγνωστοι αφαίρεσαν, από το Νότιο Πάρκο της Πάτρας, πέντε (5) σπιτάκια από αυτά που έχει τοποθετήσει ο Δήμος, σε διάφορα σημεία της πόλης, για να βρίσκουν καταφύγιο τα αδέσποτα ζώα, ειδικά τις μέρες του χειμώνα.

Πρόκειται για πράξη κοινωνικά απαράδεκτη. Δεν είναι η πρώτη φορά που άγνωστοι αφαιρούν ή καταστρέφουν εργασίες και αντικείμενα που τοποθετηθεί ο Δήμος σε δημόσιους – κοινόχρηστους χώρους.

Ο Δήμος δεν διαθέτει προσωπικό να το απασχολεί σε 24ωρη βάση για να προστατεύει όλους τους χώρους.

Καλούμε τους δημότες όταν υποπίπτουν στην αντίληψή τους τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές, να τις καταγγέλλουν αμέσως στις αρμόδιες αρχές.».

Και αν νομίζετε ότι είναι λίγοι αυτοί που δεν θέλουν τα ζώα, δείτε τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση του Δήμου Πατρέων για το θέμα αυτό στο Facebook https://www.facebook.com/patrasmunicipality/photos/a.603204656385736/3792632637442906/?type=3&theater

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο