Μέγαρα: Δεν έζησε δυστυχώς κανένα από τα νεογέννητα κουταβάκια που κάποιος πέταξε σε πηγάδι 10 μέτρων

από Μυρτώ Τζώρτζου
Όσο και να προσπαθούμε να αποφύγουμε τα πολύ δυσάρεστα περιστατικά, τόσο η επικαιρότητα μας θυμίζει ότι δεν πρέπει να το κάνουμε. Το να έχεις κάθε μέρα κρεμασμένα ζώα θεωρούμε ότι δεν ωφελεί καθώς αποτρέπεις κόσμο ακόμα και να διαβάσει το κείμενο. Θα πει ένα άι σιχτίρ και θα νιώσει ότι τίποτα δεν υπάρχει καλό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει και να κλείνουμε εντελώς τα μάτια. Όταν μάλιστα γίνονται και εκκλήσεις να βρεθεί ο ένοχος, τότε πρέπει να γίνει αναφορά.
Ο λόγος για αυτό ένα πολύ άσχημο περιστατικό που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι εθελοντές του Αδέσποτος Παλμός – Stray Pulse στα Μέγαρα.
Μας κάνουν πραγματικά εντύπωση τα αμέτρητα συνεχή περιστατικά που γίνονται τον τελευταίο καιρό στην περιοχή εκεί. Κάθε μέρα.
Όπως λοιπόν αναφέρουν οι άνθρωποι του Αδέσποτου Παλμού, οι εθελοντές ενημερώθηκαν από την ΠΥ Μεγάρων για κουτάβια όπου είχαν πεταχτεί μέσα σε σακί σε πηγάδι βάθους 10 μέτρων. Η Πυροσβεστική πήγε στο σημείο και απεγκλώβισε 8 νεογέννητα μωράκια (με τον ομφάλιο λώρο ακόμα), εκ των οποίων τα 2 ήταν νεκρά μέσα στο σακί. Τα υπόλοιπα 6 χαροπάλευαν για τη ζωή τους και είναι πάρα πολύ δύσκολη η επιβίωσή τους. Παγωμένα σε σημείο κοκαλώματος, όπως χαρακτηριστικά λέει η Μαρία Αρκομάνη Maria Arkomani, μούσκεμα αφού ήταν ώρες μέσα στο νερό.
Τα νέα σήμερα είναι αυτά που δεν θέλαμε να ακούσουμε. Δυστυχώς καμία ψυχούλα δεν τα κατάφερε. Οι εθελοντές προσπαθούσαν να τα κρατήσουν ζεστά με θερμοφόρες και ό,τι άλλο χρειαζόταν. Όμως η υποθερμία συνεχιζόταν.
Τα μικρούλια πέθαναν. Λυπούμαστε αφάνταστα. Δεν πρόλαβαν να ζήσουν τίποτα. Πέθαναν βασανιστικά. Κανένας χαρακτηρισμός για το δράστη. Η άποψή μας είναι γνωστή. Σκληρή.
Θα γίνει μήνυση κατά αγνώστων.
Σας παρακαλούμε. Αν γνωρίζετε κάτι για το περιστατικό, μιλήστε, έστω ανώνυμα.
Η ομάδα αναφέρει:
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς για ακόμα μια φορά τη διοίκηση της ΠΥ Μεγάρων και συγκεκριμένα τα εκπληκτικά παιδιά της Πυροσβεστικής που έκαναν τη διάσωση:
📌 Παπουδάκης Μανώλης
📌 Παπαδακάκης Χάρης
📌 Κολιαλής Αργύρης
📌 Στεφάνου Κώστας
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com
Δείτε ΕΔΩ τη διάσωση από το πηγάδι

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο