Πέθανε από καρκίνο η σκυλίτσα που έπαιρνε μόνη της το λεωφορείο, πήγαινε στο πάρκο και επέστρεφε πάλι σπίτι της

από Μυρτώ Τζώρτζου

Είχε γίνει διάσημη σε όλον τον κόσμο και η ιστορία της είχε γραφτεί αρκετές φορές. Η σκυλίτσα Eclipse, από το Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν ήταν μια απλή σκυλίτσα καθώς κάθε μέρα έπαιρνε το λεωφορείο μόνη της, πήγαινε σε ένα πάρκο, καθόταν, έπαιζε και μετά επέστρεφε και πάλι στο σπίτι της με το λεωφορείο. Δυστυχώς τα νέα είναι δυσάρεστα. Η μοναδική και αξιαγάπητη Eclipse πέθανε αυτές τις μέρες, όπως ανακοίνωσαν οι δικοί της, από καρκίνο, σε ηλικία 10 ετών.

Η Eclipse, μια μαύρη σκυλίτσα, ράτσας Λαμπραντόρ και Μαστίφ, ήταν μια σταρ στην περιοχή της.

Καθημερινά ήθελε τη βόλτα της. Χωρίς όμως κανέναν άλλον αλλά μόνη της. Έτσι έπαιρνε ένα λεωφορείο που περνούσε από ένα πάρκο σκύλων και πήγαινε μέχρι εκεί για να κάτσει και να παίξει. Και αφού κουραζόταν και βαριόταν, περίμενε το λεωφορείο ξανά να έρθει και επέστρεφε στο σπίτι της. Και με εισιτήριο φυσικά, που το είχε προσαρμοσμένο στο κολάρο της.

Όλα είχαν ξεκινήσει το 2015 όταν ο κηδεμόνας της σκυλίτσας, ο Jeff, την πήγε για πρώτη φορά σε αυτό το πάρκο. Αφού έκαναν οι δυο τους τη βόλτα τους, ο Jeff θέλησε να καπνίσει. Και πήγε λίγο πιο πέρα. Εκείνη όμως τη στιγμή ήρθε το λεωφορείο. Η Eclipse έτρεξε και τον περίμενε στην πόρτα του λεωφορείου για να μπει και εκείνος μέσα.

Η τετράποδη σταρ ήταν αγαπητή σε όλον τον κόσμο. Και φυσικά γνωστή στους οδηγούς των λεωφορείων αυτής της διαδρομής. Η αστυνομία μάλιστα δεν είχε αντίρρηση για κάτι τέτοιο, αφού δεν είχαν πρόβλημα ούτε οι οδηγοί ούτε κάποιος από τους επιβάτες. Όλοι ήθελαν να τη γνωρίσουν, να κάτσουν δίπλα της και να φωτογραφηθούν μαζί της. Και αυτή, φιλική και πάντα χαρούμενη, δεν τους χαλούσε ποτέ το χατίρι.

Η Eclipse αρρώστησε από καρκίνο και δεν υπήρχε θεραπεία. Πέθανε στον ύπνο της στις 14 Οκτωβρίου.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Jeff Young

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο