Πέθανε στα 22 της η Πεμπλς, ο μεγαλύτερος σε ηλικία σκύλος στον κόσμο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η Πεμπλς, η σκυλίτσα Φοξ Τεριέ που κατείχε το ρεκόρ του γηραιότερου σκύλου στον κόσμο, πέθανε στις αρχές της εβδομάδας σε ηλικία 22 ετών στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ. Την είδηση ανακοίνωσε το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες στον ιστότοπό του.

Γεννημένη το Μάρτιο του 2000, στο Λονγκ Άιλαντ στη Νέα Υόρκη και ζώντας το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας η Πεμπλς κατέκτησε πριν από μερικούς μήνες, το Μάιο του 2022, το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τον γηραιότερο σκύλο στη γη.

«Η Πεμπλς, ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο, δυστυχώς πέθανε, από φυσικά αίτια και ήρεμα στο σπίτι της, έχοντας γύρω της την οικογένειά της», γράφουν οι άνθρωποι που την είχαν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Instagram.

Σύμφωνα με την κηδεμόνα της, Τζούλι Γκρέγκορι, το μυστικό της μακροβιότητας και της υγείας της Πεμπλς κρύβεται στην αγάπη που της είχαν και τη φροντίδα της υγιεινής της, την οποία τηρούσε με τη μεγαλύτερη προσήλωση.

Η σκυλίτσα είχε γεννήσει 32 κουτάβια σε 3 διαφορετικές γέννες. Αγαπούσε τη μουσική κάντρι και η αγαπημένη της συνήθεια τα καλοκαίρια ήταν να κάθεται δίπλα στην πισίνα. Από το 2012 τρεφόταν με τροφή για γάτες.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο