Ποινή φυλάκισης 7 μηνών σε 78χρονο στη Ρόδο που πυροβόλησε γάτα με αεροβόλο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου ένας 78χρονος αλλοδαπός, κάτοικος Ασγούρου, που κρίθηκε ένοχος για κακοποίηση ζώου συντροφιάς.

Στον 78χρονο είχε επιβληθεί πρωτοδίκως ποινή φυλάκισης 2 ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως και χρηματική ποινή ύψους 5.000 ευρώ.

Χθες το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τού αναγνώρισε ελαφρυντικό και τον έκρινε ένοχο όχι για εξακολουθητική διάπραξη του αδικήματος, που του καταλογίστηκε, αλλά για τον πυροβολισμό με αεροβόλο μιας γάτας.

Το σωματείο φιλοζωικής έγινε συγκεκριμένα δέκτης καταγγελιών και παραπόνων αναφορικά με την κακομεταχείριση ή την θανάτωση ζώων, στην περιοχή Ασγούρου.

Τέτοιες καταγγελίες έγιναν από τους κ.κ. Ναφισέ Μουράτογλου συζ. Χασάν Ναστρουλάχ, Χασάν Ναστρουλάχ, Ευδοκία Παπαδοπούλου και Νικόλαο Γαλανό του Λυκούργου, όλοι κάτοικοι στην περιοχή Ασγούρου και μέλη του συλλόγου.

Οι ανωτέρω έχουν κατοικίδια ζώα στις αυλές τους (γάτες, σκύλους κλπ).

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, σε μικρή απόσταση από τα σπίτια τους, κατοικεί ένας αλλοδαπός, ο οποίος έχει επιδείξει μια αντικοινωνική συμπεριφορά απέναντί τους, ενώ δεν κρύβει την αντιπάθειά του για τα ζώα τους.

Ειδικότερα ο τελευταίος, Νικόλαος Γαλανός, κατήγγειλε ότι στις 6 Αυγούστου 2014, μετά την επιστροφή του στο σπίτι από την εργασία του, βρήκε μια από τις γάτες του να “αφρίζει” και την πήρε αμέσως σε κτηνίατρο ο οποίος κατάφερε να τη σώσει. Αμέσως μετά έλεγξε τον χώρο, οπότε διαπίστωσε ότι σε όλο το μήκος του δρόμου, από το σπίτι του και έως την είσοδο του γκαράζ του αναφερόμενου, υπήρχαν διάσπαρτες φόλες, τις οποίες μάζεψε και τις πήγε στην Αστυνομία, καταγγέλλοντας τον παραπάνω και το γεγονός αυτό.

Η Αστυνομία του πρότεινε να επισκεφθεί τον Εισαγγελέα για να του γίνουν συστάσεις, ενώ του είπαν να πετάξει τις φόλες, πράγμα το οποίο και έπραξε. Παρά την Εισαγγελική παραγγελία, την οποία παρέδωσε στην αστυνομία, ο αλλοδαπός φέρεται να μην κλήθηκε για να του γίνουν συστάσεις.

Η πρώτη και η τρίτη έγιναν μάρτυρες και ενός επεισοδίου το οποίο διαδραματίστηκε στον δρόμο, όταν ο καταγγελλόμενος, χρησιμοποιώντας ένα αεροβόλο πυροβόλησε μια γάτα ιδιοκτησίας της πρώτης μπροστά στα μάτια της ίδιας και των ανήλικων παιδιών της, τραυματίζοντάς την σοβαρά.

Το ζώο σώθηκε μόνο εξαιτίας της έγκαιρης βοήθειας του σωματείου.

Επίσης στις 13-8-2014 στις 8.30 π.μ ο Χασάν Ναστρουλάχ ανέφερε στο σωματείο ότι βρήκε το σκυλί του νεκρό οπότε το μετέφερε σε κτηνίατρο, ο οποίος εξέδωσε σχετικό κτηνιατρικό πιστοποιητικό στο οποίο βεβαίωσε ότι ο θάνατος του ζώου προήλθε από οξεία δηλητηρίαση από κατάποση τοξικής ουσίας, της οικογένειας των οργανοφωσφορικών εστέρων (συνήθης παρουσία σε γεωργικά φάρμακα).

Η γύρω από τα σπίτια τους περιοχή μέχρι την ιδιοκτησία του αλλοδαπού φέρεται να είναι διάσπαρτη από φόλες οι οποίες γίνονται αντικείμενο περιέργειας και από τα παιδιά των οικογενειών με κίνδυνο κάποιο από αυτά να δηλητηριαστεί, ενώ οι θάνατοι των οικόσιτων ζώων τους είναι καθημερινή ρουτίνα…

Χθες ενώπιον του δικαστηρίου δεν προέκυψε ωστόσο με βασιμότητα ότι ο κατηγορούμενος ήταν εκείνος που είχε θανατώσει τα ζώα με φόλες και κρίθηκε ένοχος για το τμήμα του κατηγορητηρίου που του απαγγέλθηκε για τις συγκεκριμένες πράξεις. Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Φώτης Ρωμαίος.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο