Πώς να φτιάξετε λαχταριστή γρανίτα για το σκύλο σας

από Μυρτώ Τζώρτζου

Tα παγωτά είναι η μεγαλύτερη απόλαυση τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Αυτό που εμείς θεωρούμε δεδομένο δεν ήταν μέχρι πρόσφατα για τους μικρούς μας φίλους. Όχι όμως πλέον! Η συνταγή που ακολουθεί είναι αποκλειστικά για τους αγαπημένους μας σκύλους.

Η παρασκευή είναι εύκολη και τα υλικά διαθέσιμα. Στην αυθεντική συνταγή περιλαμβάνεται και ένα στικ καθαρισμού δοντιών, αλλά αν θέλετε μπορείτε να το παραλείψετε.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΑΓΩΤΑ

4 sticks καθαρισμού δοντιών (μπορείτε να τα παραλείψετε)

2 πορτοκάλια (χωρίς κουκούτσια και φλούδα)

1 ώριμη μπανάνα

1 λεμόνι (χωρίς κουκούτσια και φλούδα)

1 κονσέρβα κοτόπουλου

1 κουταλιά μέλι

2+1 κούπες νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτη και τρίτη στρώση της τριπλής γρανίτας

Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε τα πορτοκάλια, το λεμόνι, την μπανάνα και την κούπα νερό. Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να πετύχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα χωρίς κομματάκια.

Μεσαία στρώση

Τοποθετούμε στο μπλέντερ την κονσέρβα του κοτόπουλου, τις 2 κούπες νερό και το μέλι. Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να πετύχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα χωρίς κομματάκια.

ΠΩΣ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ

Με λίγη ταινία κολλητική σταθεροποιούμε στο κέντρο ενός ποτηριού ή φόρμας, ένα stick καθαρισμού δοντιών.

Ρίχνουμε το 1/8 του μείγματος για την πρώτη στρώση της γρανίτας. Επαναλαμβάνουμε και στα υπόλοιπα 3 ποτηράκια. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Βγάζουμε τη γρανίτα από την κατάψυξη και προσθέτουμε το 1/4 του μείγματος για τη δεύτερη και μεσαία στρώση.

Επαναλαμβάνουμε και στα υπόλοιπα 3 ποτηράκια. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για άλλα 30 λεπτά. Βγάζουμε για τελευταία φορά τα 4 ποτηράκια από την κατάψυξη και μοιράζουμε ισομερώς το μείγμα της τρίτης και τελευταίας στρώσης. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 8 ώρες.

Ξεφορμάρουμε με τη χρήση ζεστού νερού και απολαμβάνουμε… τα σκυλάκια μας χαρούμενα να τρώνε το υπέροχο παγωτό τους!

Πηγή: http://blog.petcity.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο