Προσκοπάκια πήγαν στο καταφύγιο της Νέας Φιλαδέλφειας και πρόσφεραν δώρα στα αδέσποτα εκεί

από Μυρτώ Τζώρτζου
Το έχουμε ξαναπεί ότι έχουμε εναποθέσει όλες μας τις ελπίδες στη νέα γενιά. Να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο, να αγαπήσουν τη φύση και τα ζώα. Δυστυχώς οι δικές μας οι γενιές απέτυχαν.
Όταν λοιπόν βλέπουμε παιδάκια να κάνουν πράγματα για τα ζώα και να ενδιαφέρονται να μάθουν για αυτά, τότε υπάρχει αυτή η ελπίδα που είπαμε πιο πάνω.
Κάτι τέτοιο συνέβη αυτές τις μέρες, όπως μας ενημερώνει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς Λυκόπουλα από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Νέας Ερυθραίας επισκέφτηκαν το καταφύγιο φέρνοντας δώρα για τα αδεσποτάκια που ζουν εκεί.
Στην υποδοχή ήταν η γλυκιά Καίτη που, αν και πέρασε τόσα βάσανα στα λάθος χέρια, αγαπάει τόσο πολύ τους ανθρώπους. Επίσης μαζί της ήταν και η πρόεδρος του φιλοζωικού, η οποία προσπαθεί πάντα να καλλιεργεί τη φιλοζωική συνείδηση, ειδικά στις εφηβικές καρδιές.
Οι εικόνες ήταν υπέροχες. Αγκαλιά με τα σκυλάκια του καταφυγίου, τα παιδιά ενημερώθηκαν για τα ζώα, συγκινήθηκαν από τις πικρές ιστορίες τους, έμαθαν για τη μάστιγα της εγκατάλειψης και για την αναγκαιότητα της στείρωσης των κατοικίδιων ζώων.
Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας αναφέρουν χαρακτηριστικά:
“Ξέρουμε ότι ο σπόρος της σωστής φιλοζωίας θα φυτρώσει και θα ριζώσει μέσα στη συνείδησή τους και ότι αυτά τα παιδιά θα γίνουν οι αυριανοί εθελοντές και οι πολίτες που με ήθος και δράση θα καταφέρουν να αλλάξουν τις λανθασμένες νοοτροπίες που επικρατούν σήμερα. Αγαπημένα μας παιδιά. Είστε η μοναδική ελπίδα για το μέλλον. Σας ευχαριστούμε πολύ”
Μπράβο σε όλους για την προσπάθεια αυτή.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο