Πύργος Ηλείας: Μεγάλη ανάγκη για οικονομική βοήθεια στο σκυλάκο που βρέθηκε με 200 σκάγια στο κορμάκι του και όγκο στο κεφάλι

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μια από τις κακοποιήσεις που πραγματικά μας συγκλόνισε τον τελευταίο καιρό ήταν αυτή του σκυλάκου που βρέθηκε πυροβολημένος στον Πύργο Ηλείας. Ο σκυλάκος αυτός είναι ο Πλούτο.
Ο Πλούτο, 4-5 ετών, έγινε κινητός στόχος κάποιου δολοφόνου όπου έριξε στο κορμάκι του 200 σκάγια από φλόπερ. Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, δεν είναι. Είναι πέρα για πέρα αληθινό. Το ζώο ήταν σε άθλια κατάσταση. Χωρίς καμία βοήθεια από το Δήμο ή από άλλους εθελοντές ανέλαβε να το πάει στον κτηνίατρο μια εθελόντρια και φιλόζωη κυρία, η Αργυρώ Χριστοδουλάκη Argyrw Christodoulaki. Ένας άγγελος που νοιάστηκε για αυτό.
Τα νέα όμως στο κτηνιατρείο ήταν άσχημα καθώς, εκτός από τα σκάγια, το δύστυχο ζώο είχε και όγκο στο κεφάλι που του πίεζε το μάτι. Οι πόνοι ήταν αφόρητοι.
Η εθελόντρια τον μετέφερε με δικά της έξοδα στην κλινική του Φλαράκου στην Αθήνα. Η κατάστασή του ήταν τραγική. Δεν έτρωγε, δεν έπινε νερό, υπέφερε από αυτούς τους πόνους. Και το ματάκι του σχεδόν χαμένο. Δεν μπορούσε να ανοίξει ούτε το στόμα του. Εγχειρίστηκε με επιτυχία. Το χειρουργείο ήταν πολύ δύσκολο και είχε ρίσκο. Όμως όλα πήγαν καλά. Ο Πλούτο τα κατάφερε.
Γνωρίζουμε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις τα κόστη είναι τεράστια. Στην περίπτωση του όμορφου αλλά τόσο άτυχου Πλούτου το ποσό ήταν άνω των 2000 ευρώ (εκτός των 500 ευρώ που είχαν ήδη προπληρώσει με την άφιξη).
Με τη βοήθεια αρκετών ανθρώπων, που θέλησαν να σταθούν δίπλα στο ζωάκι σε αυτόν τον αγώνα, έχει ήδη πληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος και απομένει μόνο ένα ποσό της τάξης των 600 ευρώ για τα νοσηλεία.
Ο μικρός όμως έχει πολύ ακόμα δρόμο μπροστά του. Πρέπει να κάνει θεραπεία για έξι μήνες με ανθρώπινα φάρμακα που για κάποια το κόστος είναι δυσβάσταχτο! Μόνο, για παράδειγμα, το Leukeran, που είναι για καρκινοπαθείς, κοστίζει 200 ευρώ το κουτί. Και μιλάμε για 8 κουτιά περίπου! Και εκτός από τα Losec κλπ.
Επίσης χρήζει φιλοξενίας μετά με ειδική περιποίηση και συχνούς μετεγχειρητικούς ελέγχους!
Βρέθηκε λοιπόν η κατάλληλη φιλοξενία επί πληρωμή σε σπίτι και όχι σε πανσιόν για να μπορεί να παίρνει τη φαρμακευτική του αγωγή.
Όμως το τελικό κόστος είναι αρκετά μεγάλο και δυσβάσταχτο για την Αργυρώ Argyrw Christodoulaki που σίγουρα μόνη της σε καμία περίπτωση δεν δύναται να ανταπεξέλθει.
Για αυτό γίνεται έκκληση να τη βοηθήσουμε. Αν δεν ήταν εκείνη, το ζώο θα πέθαινε αβοήθητο. Κανείς δεν είχε νοιαστεί. Κανένας δεν το είχε λυπηθεί. Όμως η μεγάλη αγάπη της για τα ζώα, δεν μπορούσε να την κάνει να αδιαφορήσει.
Ο Πλούτο ήταν άτυχος στη ζωή του. Όμως βρέθηκαν κάποιοι να παλέψουν για αυτόν. Όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να μιλήσει με τον άνθρωπο που τον έσωσε Argyrw Christodoulaki.
Ακόμα και λίγα ευρώ είναι πολύ σημαντικά για αυτόν.
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ : Πυροβολημένος, Χριστοδουλάκη
Οι λογαριασμοί των τραπεζών είναι οι πιο κάτω:

Δείτε τα βίντεο:
👉 Ο Πλούτο έχει ανάγκη από τη βοήθεια όλων μας
👉Ο Πλούτο 1
👉Ο Πλούτο 2
👉Ο Πλούτο 3

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο