Πυροσβέστες απεγκλώβισαν αδέσποτη σκυλίτσα που είχε σφηνώσει το κεφάλι της σε κάγκελα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Την αδέσποτη σκυλίτσα που είχε σφηνώσει το κεφάλι της στο στενό κάγκελο της σιδερένιας πόρτας εισόδου του αρχαιολογικού χώρου της Τυλίσου στην Κρήτη κατάφεραν να απεγκλωβίσουν στις 4 Απριλίου πυροσβέστες της 3ης ΕΜΑΚ Ηρακλείου που κλήθηκαν από το φιλοζωικό σωματείο «Ζωόφιλη Δράση» για να βοηθήσουν το ζώο που βρισκόταν σε κίνδυνο.

Τη σκυλίτσα είδαν αρχικά οι φύλακες του αρχαιολογικού χώρου και ενημέρωσαν αμέσως το φιλοζωικό σωματείο Ηρακλείου «Ζωόφιλη Δράση», μέλη του οποίου έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό της.

«Η σκυλίτσα ήταν τόσο αγχωμένη και είχε τόσο πρηστεί η περιοχή γύρω από το λαιμό της που ήταν αδύνατον να μπορέσουμε να απεγκλωβίσουμε το κεφάλι της χωρίς να τη βλάψουμε. Καθίσαμε λοιπόν πλάι της, της δίναμε νερό με το χέρι και της μιλούσαμε για να ηρεμήσει μέχρι να έρθει η βοήθεια που καλέσαμε», αναφέρει η κα Καλλιόπη Μαραβελάκη, μέλος και δικηγόρους του φιλοζωικού σωματείου Ηρακλείου «Ζωόφιλη Δράση».

Μετά από τηλεφώνημα του σωματείου στην 3η ΕΜΑΚ Ηρακλείου, πυροσβέστες κατέφθασαν στον αρχαιολογικό χώρο Τυλίσου όπου με τη χρήση ειδικού μηχανήματος προκάλεσαν διαστολή στα κάγκελα που κρατούσαν αιχμάλωτη τη σκυλίτσα και απελευθέρωσαν το κεφάλι της. «Χάρη στους δύο αξιωματικούς της ΕΜΑΚ, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς, η σκυλίτσα τρέχει πάλι ζωντανή και ελεύθερη στην Τύλισο» επισημαίνει η κα Καλλιόπη Μαραβελάκη.

Πηγή: https://istoriesadespoton.gr/

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο