“Έφυγε” ο Σόλωνας, ο σκύλος -μασκότ των Λαδάδικων στη Θεσσαλονίκη, από καρκίνο στο συκώτι

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ο γνωστός αδέσποτος σκυλάκος Σόλωνας, ο αγαθός γίγαντας που ήταν η μασκότ των Λαδάδικων της Θεσσαλονίκης, έγινε άγγελος. “Έφυγε” σε ηλικία 12 ετών από καρκίνο στο συκώτι.
Την είδηση δημοσιοποίησαν οι άνθρωποι που τον αγαπούσαν και τον φρόντιζαν. Η παρέα του ήταν η σκυλίτσα Λούσυ, η οποία πρέπει να συνηθίσει πλέον στην απουσία του. Η σκυλίτσα που έμεινε πίσω, όπως γράφουν πολλοί που τη βλέπουν, δεν έχει καθόλου όρεξη. Για αυτό πρέπει να της βρούμε ένα σπίτι, όπου θα νιώσει αγάπη και θα έχει παρέα.
Στο παρελθόν ο Σόλωνας είχε μια πολύ άσχημη περιπέτεια, καθώς κάποιος τον είχε χτυπήσει πολύ. Την κακοποίησή του είχε καταγγείλει με μήνυση κατά αγνώστου στο Α.Τ. Λευκού Πύργου η πρώην εντεταλμένη σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα αδέσποτων ζώων Μαρία Αρβανιτίδου.
 Όπως είχε πει η κ. Αρβανιτίδου, ένας άντρας στην περιοχή των Λαδάδικων κλωτσούσε συνεχώς τον Σόλωνα. Μια κοπέλα, η οποία ήταν στο σημείο την ώρα της επίθεσης, παρενέβη και κάλεσε την αστυνομία. Ο Σόλωνας οδηγήθηκε στην κτηνιατρική, με τραύματα στο αυτί και στο κεφάλι.
«Η αγαπημένη μασκότ των Λαδάδικων, ο αγαθός γίγαντας γνωστός με το όνομα Σόλων τα ξημερώματα Σαββάτου δέχτηκε, επίθεση από άγνωστο. Έχουμε κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες μαζί με την αυτόπτη μάρτυρα και ζητώ από την αστυνομία να βρει τον ένοχο και να του επιβληθεί η προβλεπόμενη ποινή. Δεν θα δείξω καμία ανοχή σε όσους εγκληματούν κατά αθώων πλασμάτων. Καμία θανάτωση ή κακοποίηση ζώου δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες. Η αδιαφορία συνήθως οδηγεί σε χειρότερες καταστάσεις διότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι η αναλγησία προς το ζώο οδηγεί πολύ συχνά στην αναλγησία προς τον άνθρωπο», είχε υπογραμμίσει η κυρία Αρβανιτίδου.
Καλό ταξίδι όμορφε Σόλωνα. Ας προσπαθήσουμε όμως να βρούμε ένα σπίτι στην καλή του φίλη, τη Λούσυ.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο