Ρόδος, απίστευτο: Γεμάτο με νεκρά ελάφια και άλλα ζωντανά που λιμοκτονούν το δημοτικό ελαφοκομείο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Αδιανόητες εικόνες δημοσίευσε ένας κάτοικος της Ρόδου, ο Νίκος Γουδής, από το πάρκο Ροδίνι, που βρίσκεται πάρκο ελαφιών του δήμου, στο νότιο τμήμα του νησιού, στο οποίο βρέθηκαν δεκάδες νεκρά ελάφια και άλλα ζωντανά να λιμοκτονούν.

Ο ίδιος σοκαρισμένος από το θέαμα γράφει στο Facebook «Αυτό το αποτρόπαιο θέαμα συμβαίνει τώρα στο Ροδίνι. Πίσω από το πάρκο υπάρχει ένας χώρος περιφραγμένος με πλέγμα. Μέσα έχει δεκάδες νεκρά ελάφια και κάποια ζωντανά που κάθονται ετοιμοθάνατα δίπλα σε κουφάρια από νεκρά ελάφια. Είναι εγκαταλελειμμένα χωρίς νερό και φαγητό σίγουρα εδώ και καιρό. Όποιος μπορεί να βοηθήσει χρειάζονται άμεσα νερό και φαγητό μήπως γλιτώσουν τα ζωντανά. Γνωρίζει κάποιος τι είναι αυτός ο χώρος; Ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό;»

Το Ροδίνι είναι πάρκο το οποίο βρίσκεται στο νότιο τμήμα της πόλης της Ρόδου, περίπου 3 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Στο πάρκο, κατά μήκος του ρέματος, βρίσκονται αρχαία ταφικά μνημεία και σπηλιές που λειτουργούσαν ως χώροι λατρείας ή νυμφαία, τα οποία διαμορφώθηκαν κατά τον 3ο και 2ο αιώνα π.Χ.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου αναμένεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά η πρόεδρος της Φιλοζωικής Ρόδου κα Γιούλα Διμέλη για τα όσα αποκαλύφθηκαν το τελευταίο διήμερο αναφορικά με τα ελάφια που βρέθηκαν νεκρά στο πάρκο.

Σε ανάρτησή της για το σοβαρό θέμα επίσης η πρόεδρος του συλλόγου φιλοζωϊκής Ρόδου αναφέρει: «Κατά τα άλλα οι υπεύθυνοι του δασαρχείου ενοχλήθηκαν που η ομάδα των εθελοντών μας με οργανώτρια την Λουλουδίτσα Λάρου σιτίζει τα ελεύθερα ελάφια σε διάφορες περιοχές χωρίς τη συμμετοχή τους. Ο σύλλογος προχωρά σήμερα σε αναφορά στην Εισαγγελία, αν και το πιο πιθανό είναι να έχουν ήδη κινηθεί αυτεπάγγελτα».

Σχετικά με την τραγική κατάσταση στο Ελαφοκομείο της Ρόδου, ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα, κος Κώστας Θωμάς διέταξε ΕΔΕ, την ώρα που όλη η (νέα) Δημοτική Αρχή,  δηλώνει σε κάθε τόνο πως δεν γνώριζε. «Η εικόνα στο Ελαφοκομείο της Ρόδου δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν» δήλωσε, ενώ αναφέρει πως υπάρχει «η διαβεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου περί μη προβλήματος σίτισης», η οποία όπως σημείωσε «δεν απαλλάσσει κανέναν από τις ευθύνες για την ντροπιαστική κατάσταση που είναι απόρροια εγκατάλειψης και αδιαφορίας πολλών μηνών, ακόμα και ετών» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο