Ρουμανία: Για ένα χρόνο θα δείχνουν στους ποδοσφαιρικούς αγώνες κουταβάκια από καταφύγιο για υιοθεσία

από Μυρτώ Τζώρτζου
Το έχουμε ξαναπεί και νομίζουμε ότι δεν διαφωνεί κανείς. Μπορούν πολλά πράγματα να γίνουν για τα ζώα αρκεί να το θελήσουμε. Το να το θελήσεις είναι το πρώτο και το πιο βασικό. Γιατί η θέληση σε οδηγεί να βρεις και τον τρόπο.
Κάτι τέτοιο συνέβη και στη χώρα της Ρουμανίας, από την οποία μας έρχεται μια πραγματικά πρωτότυπη και υπέροχη ιδέα. Που δεν θέλει καθόλου προσπάθεια για να πετύχει, παρά μόνο θέληση, που λέγαμε πιο πάνω.
Η ιδέα αυτή έχει να κάνει με την υιοθεσία αδέσποτων σκύλων που ζουν στο Δημόσιο Καταφύγιο Brănești της Ρουμανίας.
Σε κάθε λοιπόν ποδοσφαιρικό αγώνα της League 1 και για ένα χρόνο, θα παρουσιάζονται στο γήπεδο κουταβάκια που ψάχνουν σπίτι. Ώστε να συγκινήσουν τον κόσμο και να σκεφτεί την περίπτωση υιοθεσίας. Μια έξυπνη προώθηση της υιοθεσίας, κάτι που είναι πολύ βασικό για τα ζώα καθώς, όπως ξέρουμε, μπορεί να περάσουν και όλη τους τη ζωή, στρεσαρισμένα και σε κατάθλιψη, μέσα σε ένα κλουβί καταφυγίου.
Πολλά μπράβο λοιπόν στις τοπικές αρχές της χώρας και της επαγγελματικής λίγκας για την πρωτοβουλία τους αυτή! Στην έναρξη μάλιστα των αγώνων δεν έπεσαν καθόλου κροτίδες για να μην τρομάξουν τα κουταβάκια!
Το ξαναλέμε. Θέληση θέλει και οργάνωση. Και όλα μπορούν να γίνουν. Δυστυχώς στη χώρα μας, όπως ξέρουμε, ούτε θέληση υπάρχει ούτε οργάνωση. Καλά, για την οργάνωση γράφουμε τόμους ολόκληρους.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο