Σέρρες: Διέσωσαν κυνηγόσκυλο που είχε εγκλωβιστεί μέσα σε αρδευτικό κανάλι

από Μυρτώ Τζώρτζου
Σέρρες-κυνηγόσκυλο

Οι εθελοντές του Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ ειδοποιήθηκαν για κάποια αγριογούρουνα τα οποία είχαν πέσει σε αρδευτικό κανάλι περιοχής δήμου Βισαλτίας έξω από το χωριό Λυγαριά. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες αυτών που τα είχαν δει από το πρωί να τρέχουν πανικόβλητα πάνω κάτω μέσα στην τεράστια διαδρομή του καναλιού, τα ζώα ήταν τρία, ένα ενήλικο, η μαμά πιθανώς, και δύο μωρά, τα παιδιά της.

Την ώρα όμως που έψαχναν κατά μήκος του καναλιού (που ευτυχώς, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, αυτή την εποχή δεν έχει νερό) για τυχόν αποτυπώματα ώστε να δουν τη διαδρομή που ακολούθησαν τα εγκλωβισμένα ζώα, εντόπισαν ένα κυνηγόσκυλο που είχε πέσει και αυτό μέσα στο κανάλι. Το ζώο ήταν εξουθενωμένο.

Τελικά αγριογούρουνα δεν βρήκαν γιατί πιθανό είναι από τον πανικό τους να είχαν κάπου κρυφτεί, όμως έσωσαν το σκυλάκο που ήταν εκεί μέσα. Ο σκύλος έφερε μικροτσίπ και θα γίνει επικοινωνία με τον κηδεμόνα του ώστε να τον πάρει αλλά και να δουν υπό ποιες συνθήκες έπεσε το ζώο εκεί μέσα.

Στο τέλος της ανάρτησής τους οι εθελοντές αναφέρουν:

«Αγριογούρουνα δεν είδαμε, παρόλο που ακολούθησαμε με το τζιπάκι μια μεγάλη διαδρομή κατά μήκος του καναλιού… βράδιασε κιόλας. Να έφυγαν τα ζώα από εκεί μόνα τους είναι απίθανο με τέτοιο πανικό, να μεταφέρθηκαν κάπου μακρύτερα μέσα στα χιλιόμετρα του καναλιού και να λούφαξαν ίσως. Το σίγουρο είναι ένα. Από εκεί μόνα τους δύσκολο να βγουν… Νύχτωσε πια και έβρεχε…πήραμε μαζί μας εννοείται το σκυλάκο που έφερε τσιπ και αύριο θα επικοινωνήσουμε με τον ιδιοκτήτη του. Να δούμε υπό ποιες συνθήκες βρέθηκε μέσα στο κανάλι….αν και μπορούμε να φανταστούμε.

Προτείναμε δε στην ωραία ομάδα κυνηγών και θηροφυλάκων που αφήσαμε πίσω μας να καιροφυλακτούν μήπως και τα εντοπίσουν για να τα βοηθήσουν να βγούνε έξω, όπως μας είπαν, να ρίξουν κορμούς δένδρων μέσα στο κανάλι και να τα αφήσουν στην ησυχία τους ώστε να σκαρφαλώσουν και να φύγουν μέσα στη νύχτα.

Περιμένουμε λοιπόν να μας ενημερώσουν αν τα δούνε ζωντανά και αν και πώς τα βγάλανε… ζωντανά λέμε. Όχι σε καμία ταβέρνα αύριο, μεθαύριο.»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο