Σέρρες: Η Ίρμα, άρρωστη και ετοιμοθάνατη από το παράνομο εκτροφείο, βρήκε σπίτι και είναι ευτυχισμένη

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μια υπέροχη ιστορία υιοθεσίας δημοσιεύουν οι άνθρωποι του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών ΦΟΣ Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ , κάτι που πραγματικά μας κάνει να αισθανόμαστε χαρά και αισιοδοξία. Γιατί δεν υπάρχουν μόνο οι δυσάρεστες ιστορίες ζώων αλλά και οι ευχάριστες. Μπορεί να είναι λιγότερες, δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια, αλλά όταν ένα ζώο βρίσκει σπίτι, είναι μια νίκη των εθελοντών που αγωνίζονται να κάνουν καλύτερη τη ζωή τους.
Τέτοια είναι και η ιστορία της Ίρμας, η οποία βρέθηκε μικρούλα, σχεδόν δύο μηνών, πριν από λίγους μήνες σε άθλιες συνθήκες και σε άσχημη κατάσταση.
Επρόκειτο για παράνομη εκτροφή καθαρόαιμων σκύλων μπόξερ. Γεμάτη η Ελλάδα από παράνομα εκτροφεία που τα ζώα ζουν εκεί και γεννάνε συνέχεια στις πιο άσχημες συνθήκες. Σαν παραγωγικές μηχανές για το κέρδος κάποιων.
Μετά από καταγγελίες περιοίκων, μέλη των VETS IN ACTON και εθελοντές του ΦΟΣ, πήγαν στο σημείο και αντίκρυσαν εικόνες ντροπής, θλίψης και αγανάκτησης.
Τελικά το ζώο αφαιρέθηκε με τη συγκατάθεση του κηδεμόνα. Η μικρούλα ήταν άρρωστη, με μολυσμένα τραύματα γεμάτα πύον. Και σε ασιτία. Ήταν ζήτημα χρόνου να πεθάνει.
Η ιστορία έχει ως εξής, όπως μας πληροφορούν οι άνθρωποι του ΦΟΣ: Η μαμά, καθαρόαιμο Boxer, γέννησε και πέθανε μετά από φόλα στο χώρο που ζούσε, όπως και το ένα της μωρό, το οποίο δηλητηριάστηκε από το γάλα. Το άλλο κουτάβι ήταν στην κατάσταση που βλέπετε στις πιο κάτω φωτογραφίες. Άρρωστο και ετοιμοθάνατο.
Η μικρούλα μεταφέρθηκε σε ασφαλές μέρος για τις πρώτες βοήθειες, έκανε μπάνιο και κοιμήθηκε για πρώτη φορά στα ζεστά. Μεταφέρθηκε άμεσα στον κτηνίατρο ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας της που φυσικά δεν ήταν καθόλου καλή.
Δείτε τι αναφέρουν οι άνθρωποι του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών:
“Από τότε πέρασε πολύς καιρός, και αν και είχαν ζητήσει πολλοί να υιοθετήσουν την ταλαιπωρημένη μικρούλα Ίρμα, εμείς έχουμε τη βεβαιότητα πως αυτή διάλεξε τελικά μόνη της τους καλύτερους γονείς και μάλιστα σε μια οικογένεια εθελοντών που ζούνε στις Σέρρες!
Η χημεία ήταν αμοιβαία από την πρώτη στιγμή, αυτό όμως που δεν ξέραμε τότε, ήταν το πόσο όμορφα θα ταίριαζε μέσα στην ήδη γεμάτη οικογένεια του Θανάση, της Σάσας, των τριών αγοριών τους και του πρώην αδέσποτου γάτου τους Βίκτωρα, ακόμη μια η γλυκιά ψυχή, αυτή της μποξερίνας Ίρμας!
Η αγάπη και η αφοσίωση όλων τους ήταν καταπληκτική. Δεν πτοήθηκαν ούτε στα δύσκολα χειρουργεία που ακολούθησαν, και τώρα πια μήνες μετά από πολλή δουλειά με φυσιοθεραπείες, υδροθεραπείες, βόλτες υπό έλεγχο και κολύμπι στη θάλασσα, η Ίρμα έχει αναλάβει όλες της τις δυνάμεις και μέρα με τη μέρα γίνεται ένα γερό, υγιές, πανέμορφο και επιβλητικό ζώο!
Εμείς αφού τους ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας για όλη την αγάπη και τη φροντίδα στο νέο μέλος της οικογένειας, το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε πια, είναι όλα τα ταλαίπωρα και κακοποιημένα πλάσματα να έχουν την τύχη της Ίρμας!”
Και εμείς εδώ στο http://www.petpet.news αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους που άνοιξαν το σπίτι τους για την Ίρμα και της έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει. Καλή ζωή και στην ίδια. Με πολλή αγάπη και πολλά παιχνίδια, όπως αξίζει σε κάθε ζωάκι.
Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους εθελοντές. Χωρίς αυτούς, όπως λέμε κάθε φορά, δεν θα σωζόταν κανένα ζώο.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο