Σκότωσαν με φόλα τον άκακο αδέσποτο σκυλάκο Γούλη που ζούσε στους δρόμους της Έδεσσας

από Μυρτώ Τζώρτζου
Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις σε ένα κακό που γίνεται συχνά είναι να το συνηθίσεις. Να συμβιβαστείς μαζί του. Έτσι όμως δεν θα σταματήσει ποτέ. Και στο τέλος θα σε καταπιεί.
Ο λόγος για τις φόλες και τις κακοποιήσεις που στη χώρα μας τείνουν να γίνουν σπορ. Κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια. Όποιος δεν θέλει ένα αδέσποτο ζώο απλά το σκοτώνει, χωρίς σχεδόν ποτέ να συλλαμβάνεται και να τιμωρείται. Και συνεχίζει τα εγκλήματά του ανέμελος και χωρίς φόβο.
Σε αυτό υπάρχουν κάποιοι που όταν το μαθαίνουν, λυπούνται αλλά δεν αντιδρούν. “Τα ίδια και τα ίδια”, λένε και φεύγουν. Αυτοί το έχουν συνηθίσει το κακό. Το δέχονται παθητικά. Και πιστεύουν ότι δεν θα γίνει τίποτα.
Ναι, δεν θα γίνει τίποτα αν δεν αντιδράσουμε. Αν δεν αντιδράμε κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Κάθε φορά όμως. Αν δεν ενώσουμε τις δυνάμεις μας να βρούμε ποιος εγκληματεί και να τον καταγγείλουμε. Αν οι δράστες αρχίζουν και τιμωρούνται και βάζουν το χέρι στην τσέπη, θα σκεφτούν πολύ να το ξανακάνουν.
Έδεσσα, Αύγουστος 2020. Ο Γούλης ήταν ένας υπέροχος αδέσποτος σκυλάκος- αρκούδος που ζούσε σε δρόμους της πόλης. Άκακος, χαδιάρης και φιλικός. Ο Γούλης βρέθηκε, κουτάβι 3 μηνών, πριν από περίπου 3 χρόνια, στο κατάστημα Lidl χτυπημένος από αυτοκίνητο με σοβαρή εξάρθρωση αγκώνα. Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Έδεσσας- Respect the animals Respect the animals-Φιλοζωικός Σύλλογος Έδεσσας έκαναν τα πάντα για να γίνει καλά. Μετά το χειρουργείο φιλοξενήθηκε για αποθεραπεία. Όμως παρά τις εκκλήσεις των ανθρώπων του φιλοζωικού συλλόγου κανένας δεν βρέθηκε να τον υιοθετήσει. Έτσι επανεντάχθηκε στο δρόμο. Οι ανακοινώσεις και οι εκκλήσεις για να βρεθεί μόνιμο σπίτι συνεχίστηκαν αλλά δεν έφεραν ούτε σε αυτήν την περίπτωση αποτέλεσμα. Έτσι έμεινε έξω. Σε μια ζωή γεμάτη κινδύνους.
Με τον καιρό έγινε γνωστός, έγινε η μασκότ. Ο αρκουδίτσος της Έδεσσας. Αγαπησιάρης με όλους, ανθρώπους και ζώα. Σε γέμιζε χαρά όταν τον πλησίαζες. Ήταν ο κατάλληλος σκύλος για οικογένεια. Ένα μωρό μεγάλων διαστάσεων. Μια οικογένεια όμως που ποτέ δεν βρέθηκε.
Τα έχουμε πει. Τα αδέσποτα δεν έχουν πολλή ζωή. Ακόμα και αν κάποιοι τα φροντίζουν καθημερινά. Ακόμα και αν παίρνουν αγάπη. Δεν έχουν πολλή ζωή. Έτσι συνέβη και με τον Γούλη. Δυστυχώς. Με λύπη μαθαίνουμε από τη σελίδα του Φιλοζωικού Συλλόγου Έδεσσας ότι κάποιος απάνθρωπος, κάποιος δολοφόνος σκότωσε το γλυκό αυτόν σκυλάκο με φόλα. Οι εθελοντές έκαναν τα πάντα για να τον γλιτώσουν και να του σώσουν τη ζωή. Ατροπίνες, κτηνιατρείο, τα πάντα. Αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο Γούλης “έφυγε”. Αυτός που του έριξε φόλα τα κατάφερε.
Τα περιστατικά κακοποίησης ζώων θα συνεχίζονται αν δεν τα συνηθίσουμε. Αν δεν λέμε “τα ίδια και τα ίδια”. Αν δεν καταγγέλλουμε και αν δεν κάνουμε τα πάντα για να βρούμε αυτόν που τα κάνει ώστε να πληρώσει. Γιατί μόνο αν προσπαθούμε, κάποια στιγμή θα γίνει κάτι.
Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια

Marita 28 Αυγούστου, 2020 - 5:48 μμ

Ο κόσμος αυτός δε σώζεται με τίποτα. Η κακια η αδικία η απονια η πάρτη μας γενικως….. κυριαρχούν. Εύχομαι το γλυκό αυτό πλάσμα να πάει στον Παράδεισο των ζώων..

Reply
Demetrios Lekkas 29 Αυγούστου, 2020 - 11:20 μμ

Καλο παραδεισο στα σιγουρα ψυχουλα μου γλυκια. Συχωρα μας αν και δεν τ΄αξιζουμε.

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο