Σκυλίτσα βρέθηκε στην Ξάνθη δεμένη με αλυσίδα, να γεννάει και να αιμορραγεί

από Μυρτώ Τζώρτζου
Το περιστατικό που δημοσιοποίησαν οι εθελοντές του Συλλόγου Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης- Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης- Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος είναι πραγματικά συγκλονιστικό. Πώς μπορείς να πιστέψεις ότι συνέβη κάτι τέτοιο. Πώς μπορείς να συλλάβεις την απίστευτη βαρβαρότητα που μπορεί να έχουν κάποιοι-δυστυχώς είναι πάρα πολλοί- στα ζώα. Και όταν μάλιστα αυτά είναι σε… εγκυμοσύνη.
Η σκυλίτσα, που βλέπετε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, ζούσε αλυσοδεμένη σε μέρος της Ξάνθης. Αλυσοδεμένη γέννησε 10 μωράκια. Κάθε μέρα πέθαιναν 2 με 3 γιατί δεν είχε.  Ώσπου, για καλή της τύχη, την εντόπισαν φίλοι του Συλλόγου, έβγαλαν φωτογραφίες, και ενημέρωσαν και με πληροφορίες για αυτό το περιστατικό.

Το ζώο μεταφέρθηκε άμεσα στον κτηνίατρο. Αιμορραγούσε ακατάπαυστα καθώς είχαν μείνει μέσα της υπολείμματα μωρού. Μπήκε στον ορό και χειρουργήθηκε. Έκανε όλες τις εξετάσεις, όπου διαγνώστηκε με σκουλήκι της καρδιάς. Οι εθελοντές την πήραν στο Σύλλογο για να τη βοηθήσουν.
Τα δυο μωράκια της, που ήταν τόσο ισχνά και αφυδατωμένα, μόλις δύο εβδομάδων, τα πήρε για φιλοξενία μια καλή και πρόθυμη κοπέλα, φίλη των παιδιών του Συλλόγου. Το ένα δυστυχώς δεν τα κατάφερε.
Δείτε την ανάρτησή τους στη σελίδα τους στο Facebook:
“Ο κτηνίατρος, που ανέλαβε τη σκυλίτσα, είναι ο Γιώργος Ζαγκλιαβός, στην Ανδρέου Δημητρίου 16, δίπλα στο σύλλογό μας. Τα συνολικά έξοδα της σκυλίτσας, την οποία ονομάσαμε Αγγελική, γιατί όντως είχε άγγελο και γλύτωσε από το θάνατο στο παρά ένα, είναι 150 ευρώ.
Ο κτηνίατρος, γνωρίζοντας τις δυσκολίες μας, ευτυχώς μας ζήτησε ένα πολύ μικρό ποσό και έτσι οφείλουμε 100 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό είναι για τη θεραπεία με τα χάπια βιπραμισίν και την αμπούλα για το σκουλήκι της καρδιάς και ένα Simparica, αντιπαρασιτικά χάπια για σκύλους, γιατί ήταν γεμάτη ψύλλους και τσιμπούρια.
Είναι φορές που δεν θέλεις να κάνεις κάτι για να τιμωρηθούν οι άνθρωποι που ευθύνονται για την κακοποίηση γιατί ήδη προλαβαίνει και το κάνει το σύμπαν.
Αφήστε το καλύτερα. Προέχει το να μείνουμε άνθρωποι. Σημασία έχει ότι η σκυλίτσα σώθηκε και τώρα πια θα είναι μαζί μας μέχρι να βρει σπίτι και οικογένεια.
Οι άνθρωποι του Συλλόγου προσπαθούν συνέχεια να βοηθήσουν ζώα. Τα περιστατικά είναι ατελείωτα. Για αυτό αν θέλετε να τους βοηθήσετε στα έξοδα της σκυλίτσας, μπορείτε να τους στείλετε μήνυμα Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης- Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης- Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος.

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια

Anna Amorgianou Pasalidu 19 Απριλίου, 2021 - 10:47 μμ

Oi Barvaroi Oi Ellhnes einai avtoi pouthena den Vlepeis tetia aisxh!!!!

Reply
Αλινα Μπαρμπαρεσου 23 Απριλίου, 2021 - 12:29 πμ

Ο Θεός που τα παντα βλέπει να αποδώσει δικαιοσύνη σε αυτή την αισχρή βαρβαρότητα κακοποίησης αθωων πλασμάτων των αγαπημένων τετραπόδων φίλων μας που όλοι οι σωστοί ανθρωποι σέβονται
Λυπάμαι που το λέω αλλά εύχομαι στους βασανιστές να λάβουν σκληρή τιμωρια
Αυτά οι βαρβαρότητες είναι απαραδεκτες

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο