9 μέρες ζωντανός στα συντρίμμια

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένας σκύλος ράτσας Golden Retriever, ο Romeo, είναι το τελευταίο “θαύμα” του σεισμού της 24ης Αυγούστου στην Ιταλία καθώς ανασύρθηκε ζωντανός το βράδυ της Παρασκευής από τα χαλάσματα του σπιτιού των αφεντικών του, εννέα μέρες μετά την καταστροφική δόνηση.

Ο Romeo εγκλωβίστηκε στο σπίτι αλλά σώθηκε καθώς ένα μεταλλικό δοκάρι εμπόδισε τα συντρίμμια να τον καταπλακώσουν. Σύμφωνα μάλιστα με το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο πυροσβέστης που τον έσωσε, ο όμορφος σκύλος έδειχνε να είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενώ έπινε με λαχτάρα τις πρώτες γουλιές νερού μετά από 230 ώρες.

Όταν χτύπησε ο σεισμός, τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου, στο μεσαιωνικό χωριουδάκι Σαν Λορέντσο α Φλαβιάνο, κοντά στο Αματρίτσε, οι ιδιοκτήτες του Romeo, ένα αντρόγυνο, κοιμόντουσαν στο δεύτερο όροφο του σπιτιού. Εκείνοι πρόλαβαν να βγουν έξω αλλά ο σκύλος τους, που βρισκόταν στον πρώτο όροφο, εγκλωβίστηκε. Μετά από πολύωρη αναζήτηση, οι ιδιοκτήτες δέχτηκαν τελικά να φύγουν από το κατεστραμμένο χωριό τους για να μην κινδυνεύσουν κι άλλο

Το ζευγάρι είχε χάσει κάθε ελπίδα ότι θα ξανάβλεπε ζωντανό τον Romeo όταν επέστρεψε στο χωριό, το βράδυ της Παρασκευής, με τη συνοδεία πυροσβεστών, για να μαζέψει κάποια προσωπικά είδη από τα χαλάσματα. Μόλις έφτασαν στο γκρεμισμένο σπίτι ο σκύλος προφανώς άκουσε τις φωνές τους και άρχισε να γαβγίζει.
Οι πυροσβέστες ξεκίνησαν αμέσως να σκάβουν στα συντρίμμια και ανέσυραν τον Romeo που δεν έδειχνε να έχει ταλαιπωρηθεί και πολύ από την περιπέτειά του.

1056180_cane_recuperato_macerie_terremoto-696x468 1056181_italy-quake-dog HT_italy_quake_dog_rescue_1_jt_160902_v4x3_4x3_992 HT_italy_quake_dog_rescue_2_jt_160902_4x3_992 HT_italy_quake_dog_rescue_3_jt_160902_12x5_1600

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο