Σκύλος έπεσε από αεροπλάνο πριν την απογείωση και βρέθηκε μετά από 6 μέρες σε έρημο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το γύρο του διαδικτύου κάνει αυτές τις μέρες η απίστευτη ιστορία ενός σκύλου με το όνομα Gaspar, ο οποίος κατά τη διάρκεια ενός αεροπορικού ταξιδιού χάθηκε από το κλουβί που βρισκόταν και εξαφανίστηκε.

Ο δυο ετών σκυλάκος Gaspar ταξίδευε για την πόλη Iquique (Ικίκε) της Βόρειας Χιλής με τη Ligia Gallardo. Δεν ταξίδευε όμως στην καμπίνα των επιβατών αλλά στον ειδικό χώρο σε cargo, κάτω από το αεροπλάνο, εκεί που συνήθως μπαίνουν τα πιο μεγάλα σε μέγεθος ζώα.

Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε, η Gallardo αναζήτησε τον Gaspar αλλά προς μεγάλη έκπληξή της δεν ήταν στο cargo του, το οποίο ήταν άδειο. Τι είχε συμβεί; Λίγο πριν απογειωθεί το αεροπλάνο, το κλουβί μεταφοράς του σκύλου χτύπησε σε ένα άλλο, έπεσε από το αεροπλάνο, άνοιξε η πόρτα του και το ζώο, σε πανικό, πετάχτηκε έξω και άρχισε να τρέχει μακριά. Το δε αεροπλάνο ξεκίνησε κανονικά χωρίς κανένας να πάρει χαμπάρι τι συνέβη.

Και εκεί ξεκινάει η περιπέτεια της αναζήτησης του σκύλου, ο οποίος βρέθηκε να περιφέρεται για μια εβδομάδα μόνος του στην έρημο Atacama Desert. Η έρημος Ατακάμα βρίσκεται στη βόρεια Χιλή. Αποτελεί ουσιαστικά μια άνυδρη πεδιάδα αποτελούμενη από λεκάνες αλάτων, άμμου και ξερής λάβας, εκτεινόμενη από τις Άνδεις έως τον Ειρηνικό Ωκεανό. Έχει ηλικία 15 εκατομμυρίων ετών και είναι 100 φορές πιο ξηρή από την Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Οι άνθρωποι που είχαν το σκύλο δεν άφησαν να περάσει καθόλου χρόνος. Άρχισαν τις εκκλήσεις μέσω social media ανεβάζοντας παράλληλα και φωτογραφίες του. Τις μέρες που ακολούθησαν πολλοί επικοινώνησαν λέγοντας ότι είχαν δει τον Gaspar σε διάφορα μέρη της ερήμου. Ήταν όμως δύσκολο να πιαστεί καθώς ήταν πολύ τρομοκρατημένος.

Παράλληλα η αεροπορική εταιρεία σε συνεργασία με την αστυνομία της χώρας ξεκίνησαν ένα… σκυλοκυνηγητό οργώνοντας στην κυριολεξία την έρημο. Και ο Gaspar βρέθηκε και πιάστηκε. Εξαντλημένος, βρώμικος και απίστευτα πεινασμένος παραδόθηκε στους ανθρώπους του οι οποίοι δεν πίστευαν ότι θα τον έβλεπαν ξανά. Τον πήγαν αμέσως σε κτηνίατρο όπου ευτυχώς διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κάτι σοβαρό.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε υπεύθυνη για αυτό και ξεκίνησε έρευνες για να βρει πώς συνέβη αυτό.

 

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Αφήστε ένα Σχόλιο