Ο πόλεμος στη Συρία έχει διώξει εκατομμύρια ανθρώπους από τα σπίτια τους. Το Χαλέπι συνεχίζει να βομβαρδίζεται από τους Ρώσους και τον κυβερνητικό στρατό. Οι νεκροί και οι τραυματίες είναι αμέτρητοι. Σαν αποτέλεσμα αυτής της άσχημης κατάστασης οι κάτοικοι της πόλης έχουν φύγει για άλλες πόλεις της Συρίας αλλά και για άλλες χώρες, όπως η γειτονική τους Τουρκία. Από την Τουρκία έρχονται στην Ελλάδα καθώς θέλουν να περάσουν για τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης να ξεκινήσουν μια νέα ζωή μακριά από τον εφιάλτη του πολέμου.
Ένας όμως άντρας αποφάσισε να μη φύγει και να μείνει εκεί. Και να παλέψει με το θηρίο που λέγεται πόλεμος. Ονομάζεται Mohammad Alaa αλλά στη Συρία είναι γνωστός με το όνομα Abu Hurairah που σημαίνει “ο πατέρας των γάτων” λόγω του ότι έχει φτιάξει ένα χώρο στο κατεστραμμένο Χαλέπι για να περιθάλπτει τις αμέτρητες γάτες της πόλης. Το ίδιο κάνει όμως και με τους ανθρώπους. Καθημερινά με κίνδυνο της ζωής του μπαίνει μέσα στα βομβαρδισμένα κτίρια και ανασύρει τραυματίες. Οι εικόνες που έχει αγκαλιά τραυματισμένα παιδιά είναι συγκλονιστικές.
Ο Mohammad εμφανίστηκε σε μια εκπομπή στο BBC όπου μίλησε για αυτό που κάνει εκεί και είναι πραγματικά συγκινητικό. Μίλησε για τα αμέτρητα κατοικίδια της πόλης που έμειναν πίσω εγκαταλειμμένα και για τους νέους του φίλους, τις πάνω από 100 γάτες που φροντίζει, οι οποίες αντικατέστησαν τους φίλους του που έφυγαν για να σωθούν: “Πριν τον πόλεμο ήμουν ηλεκτρολόγος. Τώρα οδηγώ ασθενοφόρα και μεταφέρω καθημερινά κόσμο που έχει ανάγκη. Το ίδιο κάνω και με τα ζώα. Έχω δημιουργήσει ένα καταφύγιο, που ονομάζεται Ernesto, όπου περιθάλπτω πάνω από 100 γάτες. Δεν θα τις εγκαταλείψω. Οι φίλοι μου λόγω πολέμου έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Και οι γάτες αυτές είναι πλέον οι φίλοι μου. Θα μείνω μαζί τους ό,τι και να συμβεί. Όποιος νοιάζεται για τους ανθρώπους νοιάζεται και για κάθε άλλη ζωή.”Ο Mohammad είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος, ένας υπέροχος άνθρωπος. Στο διαδίκτυο άνθρωποι από όλον τον κόσμο που έχουν μάθει την ιστορία του έχουν φτιάξει μια σελίδα όπου μαζεύουν υπογραφές για να βραβευτεί με το Νόμπελ Ειρήνης.
Ο Mohammad είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος, ένας υπέροχος άνθρωπος. Στο διαδίκτυο άνθρωποι από όλον τον κόσμο που έχουν μάθει την ιστορία του έχουν φτιάξει μια σελίδα όπου μαζεύουν υπογραφές για να βραβευτεί με το Νόμπελ Ειρήνης.