Σπιτάκια για σκύλους από μαθητές Πρώτης Δημοτικού

από Μυρτώ Τζώρτζου

Κρύες μέρες στα Χανιά μας, ζεστές όμως οι καρδιές των μαθητών μας της Α’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Νεροκούρου. Κοιτάζοντας τα μαύρα σύννεφα να γεμίζουν τον ουρανό και τα παιδιά να φορούν τα ζεστά ρουχαλάκια τους, αναλογιστήκαμε ότι όλοι εμείς μπορούμε να βρούμε τρόπο να ζεσταθούμε. Εν αντιθέσει, οι αδέσποτοι τετράποδοι φίλοι μας αυτές τις παγωμένες και βροχερές μέρες του χειμώνα ψάχνουν μια μικρή γωνίτσα για να προφυλαχτούν.

Συζητώντας με τους μαθητές μας, δεν άργησε “να πέσει στο θρανίο” η ιδέα να κατασκευάσουμε ξύλινα σπιτάκια για τους μικρούς μας φίλους. Βάζοντας όλοι τα δυνατά μας -και με πολύ κέφι- μέσα σε λίγες μέρες, τρία “ζωοσπιτάκια”, όπως τα ονομάσαμε, ήταν έτοιμα να ζεστάνουν πολλά χνουδωτά ζωάκια.

Σκοπός μας ήταν, στα πλαίσια του προγράμματος, η ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι στα ζώα. Κάνοντας κάτι τόσο μικρό, προσφέρουμε τόσο μεγάλη βοήθεια και ανακούφιση στις αδέσποτες ψυχές που το έχουν τεράστια ανάγκη. Γενικότερα, ξεκινώντας από την παιδική μας ηλικία πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αποτελούμε ένα κομμάτι αυτού του πλανήτη κι ότι οφείλουμε να σεβόμαστε οτιδήποτε αναπνέει γύρω μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους, γονείς και φίλους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και μας προμήθευσαν με παλέτες για την κατασκευή των ξύλινων σπιτιών.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον διευθυντή του σχολείου μας, Δημήτρη Καρτσάκη, από εμένα και τους μικρούς μου μαθητές, που χωρίς δεύτερη σκέψη μας βοήθησε στην υλοποίηση της ιδέας μας.

Και τώρα που έρχονται τα Χριστούγεννα, ας κάνουμε μια καλή πράξη, γιατί έτσι γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι απέναντι στα δικά μας μάτια!»

Κόνιαρη Άννα,
δασκάλα Δ.Σ. Νεροκούρου
Koniarianna276@gmail.com

Πηγή: http://www.haniotika-nea.gr/

Home

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο