Συνάντηση της ΠΦΠΟ με τον Υφυπουργό Εσωτερικών για να έρθει η αρμοδιότητα για τα ζώα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Υπουργείο Εσωτερικών

από Μυρτώ Τζώρτζου

Πριν από λίγους μήνες, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου έκανε για πρώτη φορά ερώτηση σε πρωθυπουργό σχετικά με τα ζώα, τα αδέσποτα αλλά και τα υιοθετημένα ζώα συντροφιάς. Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι δεσμεύτηκε ότι το ζήτημα θα πάει στο υπουργείο Εσωτερικών, φεύγοντας από το Αγροτικής Ανάπτυξης που είναι σήμερα, και ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία νέου νομοθετικού πλαισίου.

Τέσσερις και κάτι μήνες μετά αυτό δεν έχει γίνει ακόμα και ούτε βλέπουμε κάποια πρόθεση της κυβέρνησης να γίνει. Τα ζώα δεν πρέπει, σε καμιά περίπτωση, να υπάγονται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Χτες πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας με τον αρμόδιο υφυπουργό Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιο. Στη συνάντηση ήταν παρούσα και η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου, η οποία είχε κάνει στη ΔΕΘ την ερώτηση στον πρωθυπουργό μαζί με τη σκυλίτσα Λολίτα, ένα από τα σκυλάκια της, υιοθετημένο από παράνομο εκτροφέα που τον κακοποιούσε. Αυτό που ζητήθηκε από τον Υφυπουργό ήταν να μεταφερθεί η αρμοδιότητα για τα ζώα συντροφιάς από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Υπουργείο Εσωτερικών, κάτι που όπως είπαμε έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση.

Πρέπει να πιέσουμε όλοι να κάνει αυτό που υποσχέθηκε η κυβέρνηση. Για όλα αυτά τα πλάσματα που δεν έχουν φωνή και πρέπει να γίνουμε εμείς η φωνή τους.

Δείτε την ανακοίνωση της ΠΦΠΟ για τη συνάντηση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θοδωρή Λιβάνιο. Ενημερώσαμε τον κ. Υπουργό για το πώς έχει η κατάσταση με τα εκατομμύρια αδέσποτα στη χώρα μας και αναπτύξαμε τις βασικές μας θέσεις για να βγει επιτέλους η χώρα από αυτή την ατέρμονη και ντροπιαστική κατάσταση που κυρίως έχει επιπτώσεις στα ίδια τα ζώα αλλά και στην κοινωνία και στη χώρα μας εν γένει.

Οι εντυπώσεις που αποκομίσαμε από τον κ. Υπουργό ήταν εξαιρετικά θετικές καθώς γνωρίζει το ζήτημα σε βάθος και όχι θεωρητικά, αφού ο ίδιος φροντίζει αρκετά αδέσποτα πέραν των δικών του κατοικίδιων.

Το αρνητικό είναι ότι η αρμοδιότητα των ζώων συντροφιάς δεν έχει μεταφερθεί ακόμη στο Εσωτερικών με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Ο κ. Πρωθυπουργός που πολλές φορές δεσμεύτηκε δημόσια ότι τα ζώα συντροφιάς θα φύγουν από το ΥΠΑΑΤ, με τις τεράστιες ευθύνες εδώ και πολλά χρόνια για την κατάντια των ζώων και της χώρας, και θα μεταφερθούν στο Εσωτερικών. Ελπίζουμε ότι δεν θα υπαναχωρήσει.

Θα ήταν μία δεύτερη τεράστια απογοήτευση, μετά την πρόσφατη από την προηγούμενη Κυβέρνηση, για τη Φιλοζωική κοινότητα της χώρας. Η ομάδα συνάντησης της ΠΦΠΟ απαρτίζονταν από τη Νατάσα Μπομπολάκη και τη Βίκυ Χρήστου ενώ μαζί μας ήταν και η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου και η μικρή Λολίτα, το υιοθετημένο από puppy mills σκυλάκι της κας Σταματάκου που υπομονετικά μας περίμενε να τελειώσουμε απολαμβάνοντας το υπουργικό γραφείο.

Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία https://pfpo.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο