Συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες οι κυνηγοί για την αναστολή του κυνηγιού λόγω πανδημίας

από Μυρτώ Τζώρτζου
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κυνηγών για την απαγόρευση του κυνηγιού λόγω του lockdown, με αποτέλεσμα πολλοί κυνηγετικοί σύλλογοι να αναστέλλουν κάθε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και άλλους φορείς του Δημοσίου. Χαρακτηρίζουν μάλιστα την απόφαση αυτή άδικη, παράλογη και ζημιογόνα για μια σειρά από οικονομικές δραστηριότητες.
Μετά από συνεννόηση, ο ένας σύλλογος μετά τον άλλον, ανακοινώνουν ότι αναστέλλουν τη συμμετοχή των μελών τους από δράσεις όπως τα συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων, τα συνεργεία για τη συλλογή δειγμάτων αλεπούς για την επιτήρηση της λύσσας, καθώς επίσης και από τις συλλογές δειγμάτων για την γρίπη των πτηνών Η5Ν1 και άλλα μολυσματικά νοσήματα.
Δείτε ενδεικτικά τι αναφέρει ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας
Συνάδελφοι κυνηγοί, δυστυχώς για μια ακόμη φορά το κυνήγι κινδυνεύει. Η πολιτεία βρίσκεται απέναντί μας με απαξίωση και αδιαφορία, χωρίς να μας αφήνει κανένα περιθώριο συζήτησης. Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι είναι κλειστοί. Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.
Όλα αυτά σίγουρα κάπου αποσκοπούν. Προεκλογικά ΟΛΟΙ, όσον αφορά το κυνήγι, ήταν στο πλευρό μας. Τώρα αυτοί οι ίδιοι “σφυρίζουν” αδιάφορα σαν να μην υπάρχουμε. Δεν μας γνωρίζουν πια. Δυστυχώς τα χειρότερα ίσως να μην τα έχουμε δει ακόμα. Συνάδελφοι κυνηγοί, αυτή την στιγμή δεν πρέπει να υπάρξει διχασμός της κυνηγετικής οικογένειας. Πρέπει όλοι να μείνουμε ενωμένοι. Κύριε υπουργέ μην υποτιμάτε τη λογική μας. Ολόκληρη η Ευρώπη με διαβαθμίσεις κυνηγά.
Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΝΗΓΟΙ δεν θα ξεχάσουν την συνεχιζόμενη αδικία με τα αστεία επιχειρήματα που την επιβάλλουν. Δώστε άμεσα λύση έστω και τώρα.
Ο πρόεδρος
Κωνσταντίνος Μούζος

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο