Τα καλύτερα νέα: Σώθηκε η αδέσποτη Πέρσα από ευθανασία στο ΔΙΚΕΠΑΖ- Βρέθηκε σπίτι για αυτή

από Μυρτώ Τζώρτζου
Είναι από τα πιο ευχάριστα νέα που έχουμε ακούσει τον τελευταίο καιρό. Μπορεί και το πιο ευχάριστο. Ήταν μερικές μέρες πριν που κάναμε έκκληση για τη σκυλίτσα Πέρσα ώστε να βρεθεί άμεσα ένα σπίτι για να γλυτώσει την ευθανασία στο ΔΙΚΕΠΑΖ. Σύμφωνα με την Κατερίνα Κούνουπα, εθελόντρια που έκανε τα πάντα για να τη σώσει, η γλυκιά Πέρσα, όπως μαθαίνουμε κατάφερε και βρήκε σπίτι. Και γλύτωσε τη ευθανασία.
Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό γιατί δείχνει ότι η δύναμη των εθελοντών μπορεί να κάνει θαύματα. Και αυτό είναι κάτι που θα το λέμε συνέχεια.
 Η κ. Κούνουπα Κατερίνα Κούνουπα αναφέρει: “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μια τεράστια αγκαλιά, μια τεράστια ομπρέλα προστασίας, όλοι μας ο καθένας με τον τρόπο του για την ΠΕΡΣΑ!!! Από χθες το μεσημέρι η ΠΕΡΣΑ είναι πια σε σπίτι και απολαμβάνει τη θαλπωρή και την ασφάλεια που της αξίζει. Με πολλή προσοχή και αργά σταθερά βήματα θα τη προσεγγίσουμε και θα αλλάξει η ζωή της. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας και τις κοινοποιήσεις σας!!!”
Η ιστορία της Πέρσας
Την όμορφη Πέρσα είδε η κ. Κούνουπα πριν από μια εβδομάδα περίπου στο ΔΙΚΕΠΑΖ.
Η εθελόντρια αναφέρει ότι όταν εμφανίστηκε πρώτη φορά σε μια απόμακρη γωνιά του οικισμού της Αφαίας στο Χαϊδάρι, είχε κρυφτεί κάτω από την μπαγκαζιέρα ενός αυτοκινήτου και από το φόβο της δεν έβγαινε να την πλησιάσει. Έβρεχε και δεν της είχαν βάλει τίποτα για να φάει. Οι δύο κάτοικοι που έμεναν εκεί φώναζαν ότι τους επιτίθεται και έπαιρναν και ξαναέπαιρναν τους υπεύθυνους για να απομακρυνθεί από εκεί.
Την επόμενη μέρα πήγαν από το ΔΙΚΕΠΑΖ για να την πάρουν. Κατάφεραν με πνίχτες και την έπιασαν.
Αλλά δυστυχώς δεν άργησαν να έρθουν τα κακά νέα. Με έγγραφο ενημερώθηκε ο Δήμος ότι η σκυλίτσα έδειχνε «κακή συμπεριφορά» και δεν μπορεί να επανατοποθετηθεί.
Και έρχεται και η τελευταία ενημέρωση που ανέφερε ότι αν δεν βρεθεί άνθρωπος να την υιοθετήσει, θα προχωρήσουν σε ευθανασία, σύμφωνα με απόφαση της επιτροπής τους.
Η κ. Κούνουπα πήγε να τη φωτογραφίσει. Ήταν μια φοβισμένη σκυλίτσα, με την ουρά κάτω από τα σκέλια, υποταγμένη πλήρως στο φροντιστή που της έφερε. Ήρεμη και ήσυχη, χωρίς καμιά διάθεση να κάνει επίθεση, ούτε καν να γρυλλίσει. Και αποφάσισε να τη σώσει.
Έτσι ξεκίνησε τις αμέτρητες εκκλήσεις και τις κοινοποιήσεις ώστε όλοι μαζί να κάνουμε κάτι για αυτή. Να της βρούμε ένα σπίτι. Γιατί αλλιώς δεν θα έφευγε από το ΔΙΚΕΠΑΖ.
Η κοινητοποίηση των εθελοντών ήταν τεράστια. Στήθηκε μια αλυσίδα διάσωσης του ζώου αυτού, που άδικα θα έχανε τη ζωή του.
Και το όμορφο αυτό πλασματάκι σώθηκε. Και αυτό χάρη στους ανθρώπους που έκαναν τα πάντα για αυτό. Και που τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο.

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Αργυρώ Παρδαλάκη 17 Δεκεμβρίου, 2021 - 11:38 μμ

Συγχαρητήρια στους εθελοντές που βοήθησαν να σωθεί αυτή η αθώα ψυχούλα! Χαρηκα πάρα πολύ, ο Θεός να τους το ανταποδώσει στη ζωή τους το καλό που έκαναν!!!

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο