Τι απάντησε η Εριέττα Κούρκουλου σε σχόλιο που έλεγε «Είσαι στον 9ο μήνα εγκυμοσύνης και τα αδέσποτα έχουν μικρόβια»

από Μυρτώ Τζώρτζου
Τον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της διανύει η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση. Όμως αυτό δεν την εμπόδισε να βρεθεί με τους εθελοντές του σωματείου που έχει ιδρύσει, Save a Greek Stray, αυτές τις μέρες στη Σπάρτη για τη γνωστή υπόθεση των δύο εκεί κυνοκομείων-κολαστηρίων. Όπου, όπως ξέρουμε, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σπάρτης για αυτά τα δύο δημοτικά κυνοκομεία. Στη συνέχεια ακολούθησαν συλλήψεις. Το σωματείο αποχώρησε από τη Σπάρτη με 44 σχεδόν ετοιμοθάνατα ζώα. Ώστε να τα φέρει Αθήνα να προσπαθήσει να τα σώσει.
Και το σωματείο και η Εριέττα μας ενημερώνουν καθημερινά για τις εξελίξεις, τα ζώα εδώ και εκεί και τι θα γίνει στο μέλλον.
Όπως είπαμε στην αρχή είναι στον 9ο μήνα εγκυμοσύνης. Μάχιμη ως την τελευταία στιγμή. Σε μια από τις τελευταίες φωτογραφίες, μια ασπρόμαυρη, που ανάρτησε τη βλέπουμε “δίνει το χέρι” σε ένα σκυλάκι που σηκώνεται όρθιο να τη φτάσει. Υπέροχη εικόνα.
Όμως από κάτω γράφτηκε ένα σχόλιο σχετικά με την εικόνα αυτή αλλά και άλλες από τη Σπάρτη. Το σχόλιο έγραφε: «Με όλο το σεβασμό, είσαι στον 9ο μήνα εγκυμοσύνης. Είναι κρίμα να βλέπεις εικόνες που μπορεί να σε στενοχωρήσουν! Και τα αδέσποτα έχουν μικρόβια βρε κοπέλα μου…»
Δείτε την απάντηση της Εριέττας:
«Με όλο το σεβασμό, δεν σταματάει ο κόσμος γύρω μου επειδή έτυχε να είμαι έγκυος.
Τις τελευταίες μέρες, έχει ξεκινήσει ένας πόλεμος στην Ουκρανία με εκατοντάδες αθώα θύματα, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδάκια.
Προέκυψε παράλληλα και η ανάγκη να τρέξουμε στη Σπάρτη, μήπως προλάβουμε να σώσουμε κάποια από τα ζώα που ήταν τόσο καιρό φυλακισμένα σε αυτό το κολαστήριο!
Άσχημες εικόνες υπάρχουν παντού και όταν μαθαίνει κανείς να μην κλείνει τα μάτια του σε αυτές, δεν μπορεί να ησυχάσει, μέχρι να σιγουρευτεί ότι έχει δώσει όλο του το είναι για τις αλλάξει.
Ναι είμαι έγκυος, αλλά δεν εξέλαβα ποτέ την εγκυμοσύνη μου ως αδυναμία. Αντιθέτως, είμαι και αισθάνομαι πιο δυνατή από ποτέ!
Όσο για τη «βρομιά» των ζώων; Δεν υπάρχει βρομιά στη φύση! Τη βρομιά τη δημιουργεί μόνο ένα είδος και αυτό είναι ο άνθρωπος.
Καλό θα ήταν να σταματήσουμε να μεταδίδουμε ξεπερασμένες νοοτροπίες και να μάθουμε επιτέλους να αξιολογούμε αυτά που μας λένε… ακόμα και οι γιατροί.
Το ότι θα γίνω σύντομα μητέρα δεν αναιρεί τα πόλοιπα στοιχεία του εαυτού μου, ούτε αποδυναμώνει τους στόχους που είχα πάντα ή το πάθος μου να πολεμήσω για τα πιστεύω μου.
Το ότι θα γίνω σύντομα μητέρα με παρακινεί να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά, καταδικάζοντας κάθε είδους αδικία και μοιράζοντας ακόμα περισσότερη αγάπη σε όποιον το έχει ανάγκη».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο