Τούρκος άνοιξε τις πόρτες του μαγαζιού του για να προστατέψει αδέσποτες γάτες από το κρύο

από Μυρτώ Τζώρτζου

H Τουρκία τις μέρες που πέρασαν έζησε τη μεγαλύτερη χιονοθύελλα των τελευταίων ετών. Το κρύο ήταν μεγάλο και οι συνθήκες έξω στους δρόμους δύσκολες. Στην Κωνσταντινούπολη σταμάτησαν οι συγκοινωνίες και έκλεισαν τα σχολεία.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αυτές τις μέρες σκέφτηκαν τα πολλά αδέσποτα της Πόλης που στην κυριολεξία περιφέρονταν παγωμένα και χωρίς τροφή στους δρόμους. Πολλοί φιλόζωοι έφτιαξαν αυτοσχέδια χάρτινα κουτιά για να τα προστατέψουν. Αρκετοί άνοιξαν τα καταστήματά τους για να μπουν μέσα.

Ένας από αυτούς είναι και ο Selcuk Bayal, ιδιοκτήτης ενός μικρού καταστήματος. Ο Bayal άνοιξε τις πόρτες του μαγαζιού του για να μπουν μέσα αρκετές αδέσποτες γατούλες. Τις τάισε, τις στέγνωσε και άναψε τις σόμπες για να ζεσταθούν. Πολλοί τον συνεχάρηκαν για αυτή του την κίνηση. Υπήρξαν όμως και αυτοί που δεν τους άρεσε.

Ο Bayal, παρά το ρίσκο να χάσει κάποιους πελάτες λόγω αυτού, δεν μετανιώνει για αυτή του την κίνηση και νιώθει περήφανος που βοήθησε αυτά τα πλάσματα. Και μάλιστα λέει: “Όποιος αισθάνεται άβολα με όλο αυτό ας μην έρθει να ψωνίσει εδώ”. Και συμπληρώνει: ” Κάποιοι μου λένε ότι τα ζώα αυτά αντέχουν στο κρύο. Κάνουν λάθος. Δεν αντέχουν. Αν δεν βρουν νερό και φαγητό, θα πεθάνουν”.

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο