Τρίπολη: Ζευγάρι είδε τραυματισμένη μικρή αλεπού στο δρόμο, την πήρε και κάλεσε βοήθεια

από Μυρτώ Τζώρτζου

Οι περισσότεροι άνθρωποι δυστυχώς που θα χτυπήσουν ή θα δουν ένα χτυπημένο ζώο στο δρόμο, θα το προσπεράσουν χωρίς να κάνουν τίποτα. Και ας ξέρουν κατά βάθος ότι με τη δική τους βοήθεια μπορεί η ζωή του να σωθεί.

Ελάχιστοι είναι αυτοί που θα σταματήσουν. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που δεν θα μιλήσουν απλά για « ένα ακόμα τροχαίο με ζώο». Σε αυτούς τους ελάχιστους, όπως μαθαίνουμε από τους εθελοντές του Συλλόγου Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης /Arcadia Animal Care είναι και ένα ζευγάρι, η κ. Γεωργία με το σύζυγό της. 

Οι άνθρωποι αυτοί διερχόμενοι με το αυτοκίνητό τους στην παλιά εθνική Τρίπολης-Πύργου στο χωριό Σκοπή είδαν μια μικρή αλεπού που στεκόταν τραυματισμένη και σοκαρισμένη στη μέση του δρόμου. Και έκαναν αυτό που είπαμε ότι κάνουν ελάχιστοι. Σταμάτησαν για να βοηθήσουν. Να σώσουν το πλάσμα αυτό που αργοπέθαινε αβοήθητο.

Τη μάζεψαν και επικοινώνησαν με τους εθελοντές ενημερώνοντάς τους για το περιστατικό. Η κινητοποίηση υπήρξε άμεση.

Η αλεπού μεταφέρθηκε σε ασφαλή χώρο για τις πρώτες βοήθειες και την επόμενη μέρα εστάλη στον Σύλλογο Περίθαλψης Άγριων Ζώων ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα.

«Η ευαισθησία κάποιων που δεν την προσπέρασαν της έδωσαν μια ευκαιρία να ζήσει. Μπράβο τους», έγραψαν στο τέλος της ανάρτησής τους οι άνθρωποι του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης. Και έτσι ακριβώς είναι.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

  Δείτε👀 ΕΔΩ το αλεπουδάκι

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο