Η ιστορία ενός ηλικιωμένου γατούλη που έγινε ταινία κινούμενων σχεδίων

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια υπέροχη αληθινή ιστορία που έγινε ολιγόλεπτη ταινιούλα κινούμενων σχεδίων, με πρωταγωνιστή έναν ηλικιωμένο γατούλη, κλέβει τις καρδιές όλων και δείχνει με τον πιο συγκινητικό τρόπο ότι όλα τα ζωάκια, όσο μεγάλα και αν είναι, δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Η ιστορία μιλάει για τον 16χρονο Kozal, τον πανέμορφο αδέσποτο γατούλη, τον οποίο περιέθαλψε το βρετανικό φιλοζωικό σωματείο Cats.org.uk στο Σάσσεξ της Μεγάλης Βρετανίας. Για πάνω από 7 μήνες οι εθελοντές του καταφυγίου έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να βρουν στον Kozal σπίτι να τον υιοθετήσει. Δυστυχώς όμως αυτό ήταν αδύνατο καθώς η ηλικία του από τη μια αλλά και η κατάσταση της υγείας του-είχε αρθριτικά- ήταν και είναι απαγορευτικές για την πλειοψηφία του κόσμου.

Παρόλα αυτά η επιμονή των ανθρώπων του καταφυγίου κάποια στιγμή απέδωσε. Ο Kozal στάθηκε τυχερός καθώς μια γυναίκα, η Jill Cash, είδε την αγγελία της υιοθεσίας του, συγκινήθηκε και θέλησε να της ανοίξει την πόρτα του σπιτιού της για να ζήσει ευτυχισμένος το χρόνο που του είχε απομείνει. Ο Kozal είχε μια δεύτερη ευκαιρία. Δυστυχώς τα περισσότερα ηλικιωμένα ζώα που έρχονται στα καταφύγια δεν έχουν δεύτερη ευκαιρία, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν στα κλουβιά.

Ο υπεύθυνος του σωματείου Cats Protection θέλησε να κάνει γνωστή την ιστορία του τυχερού αυτού γατούλη. Έτσι δημιουργήθηκε μια πολύ σύντομη αλλά υπέροχη χριστουγεννιάτικη ταινία κινούμενων σχεδίων. Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ζωάκια δεν είναι μόνο τα μικρά αλλά και τα πολύ μεγάλα σε ηλικία. Και έχουν και αυτά την ανάγκη ενός ζεστού σπιτιού όπου θα τα αγαπάνε και θα τα φροντίζουν για όσο χρόνο τους έχει απομείνει.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο