Βρήκαν αλεπουδίτσα γεμάτη σκάγια στο Διόνυσο Αττικής- Το ζώο μεταφέρθηκε στην ΑΝΙΜΑ

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το έχουμε δηλώσει από τη αρχή. Είμαστε κατά του κυνηγιού. Τα ζώα έχουν, ακριβώς όπως και εμείς, δικαίωμα στη ζωή. Επίσης αυτόν τον καιρό όλοι είμαστε σε lockdown. Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται το κυνήγι. Οι κυνηγοί βέβαια αντιδρούν σε αυτό και πολλοί από αυτούς παρανομούν.

Πολλά λοιπόν τα περιστατικά που φτάνουν συνέχεια στην ΑΝΙΜΑ -Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής. Πολλά μάλιστα από αυτά έχουν να κάνουν με αλεπουδάκια που συχνά πέφτουν θύματα κάποιου κυνηγού ή κάποιου που έχει καραμπίνα και πυροβολεί ό,τι κινείται. Και φέτος η χρονιά δυστυχώς δεν ξεκίνησε καλά.

Το νέο συμβάν που ανέλαβε η ΑΝΙΜΑ έγινε στο Διόνυσο. Πρόκειται για μια αλεπού, ενήλικη θηλυκή αυτή τη φορά. Γεμάτη σκάγια, την οποία περισυνέλλεξε η Άμεση Δράση χτες βράδυ. Τη μετέφερε στο Νοσοκομείο Ζώων Αθηνών, που για καλή της τύχη, διανυκτέρευε ο συνεργάτης της οργάνωσης, κτηνίατρος Γρηγόρης Μαρκάκης. Το ζώο μεταφέρθηκε στην ΑΝΙΜΑ.

Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε δίπλα σε τέτοιους ανθρώπους που βοηθάνε και σώζουν ζώα. Όχι μόνο με ένα like κάτω από το ποστ. Αλλά έμπρακτα. Και αυτό σημαίνει είτε οικονομική βοήθεια-ακόμα και λίγα ευρώ είναι πολύ σημαντικά για αυτούς- είτε εθελοντική εργασία. Για να μπορούν να συνεχίσουν το έργο τους. https://www.wild-anima.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο