Η Whiskas δημιούργησε ραδιοφωνικό σταθμό μόνο για γάτες

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η θετική επίδραση της μουσικής στη ζωή μας είναι γνωστή. Η μουσική μας χαλαρώνει, απομακρύνει το στρες και τα προβλήματα, μας δίνει καλή ενέργεια και γενικά μπορεί να κάνει θαύματα. Γνωρίζετε όμως ότι κάνει καλό και στα ζώα; Οι περισσότεροι σίγουρα κάτι θα έχουν ακούσει για αυτό. Και είναι απολύτως αληθινό.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Σκεφτείτε ότι έχετε να πάτε στον κτηνίατρο. Τα περισσότερα ζώα, ειδικά οι γάτες, στρεσάρονται τρομερά με την όλη διαδικασία. Από τη στιγμή που βλέπουν το σπιτάκι μεταφοράς, όταν μπαίνουν μέσα, στο αυτοκίνητο καθοδόν και εκείνη τη δύσκολη ώρα στο γιατρό μερικές γάτες βρίσκονται στην κυριολεξία σε πανικό. Και προσπαθούμε να τις ηρεμήσουμε χωρίς βέβαια να τα πολυκαταφέρνουμε. Εκτός και αν τους δώσουμε κάτι να χαλαρώσουν.

Και εδώ έρχεται η συμβολή της γνωστής εταιρείας Whiskas που θέλησε να βοηθήσει σε αυτό το πρόβλημα. Έτσι δημιούργησε τον Cat Calm Radio, τον πρώτο ραδιοφωνικό σταθμό για γάτες που ξεκίνησε στις 22 Αυγούστου και εκπέμπει από το διαδικτυακό site της εταιρείας. Ναι, απίστευτο όμως αληθινό. Τέρμα πλέον τα δύσκολα ταξίδια στον κτηνίατρο, καθώς ο σταθμός αυτός παίζει μουσική που χαλαρώνει και ηρεμεί τα αγαπημένα μας κατοικίδια την ώρα που εμείς οδηγούμε. Τη μουσική αυτή συνθέτει ο μουσικός και συνθέτης David Teie, σολίστας στην αμερικανική κρατική ορχήστρα, και είναι κατάλληλη όχι μόνο για τα αυτιά της γάτας μας αλλά και για τα δικά μας.

Σύμφωνα μάλιστα με μια παλαιότερη έρευνα η μουσική μπορεί να κάνει καλό και κατά τη διάρκεια μιας κτηνιατρικής επέμβασης: «Η χρήση συγκεκριμένων ειδών μουσικής μπορεί να συμβάλει στη μείωση της δόσης του αναισθητικού που απαιτείται κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης, μειώνοντας κατά συνέπεια τις πιθανότητες εμφάνισης ανεπιθύμητων παρενεργειών από τους αναισθητικούς παράγοντες, προάγοντας έτσι την ασφάλεια των ζώων» ήταν η αναφορά της που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Feline Medicine.

Αν θέλετε να ακούσετε τη γατο-μουσική μουσική αυτή, κάντε κλικ εδώ: http://www.catcalmradio.com/. Θα χαλαρώσει εκτός από τη γατούλα σας και εσάς τους ίδιους.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο