Ξάνθη: Μια σκυλίτσα περιμένει κάθε πρωί τα παιδιά από το ειδικό σχολείο τυφλών να έρθουν

από Μυρτώ Τζώρτζου
παιδιά σχολείο

Τα μικρά παιδιά δένονται πολύ με τα ζώα. Αυτό είναι κάτι που το ξέρουμε. Όμως και τα ζώα, ειδικά τα σκυλιά, έχουν μεγάλη αδυναμία στα παιδιά. Όταν τα βλέπεις μαζί, νιώθεις υπέροχα. Η εικόνα τους και μόνο σε συγκινεί.

Εδώ και πολλά χρόνια η φιλοζωική κοινότητα προσπαθεί να πιέσει τους εκάστοτε κυβερνώντες να βάλουν ένα μάθημα που θα μιλάει για φιλοζωία και οικολογία αλλά δεν έχει γίνει μέχρι τώρα.  Έτσι ό,τι γίνεται γίνεται από μεμονωμένες περιπτώσεις που είναι πραγματικά λίγες.

Κάποιοι από αυτές τις λίγες περιπτώσεις είναι και οι εκπαιδευτικοί κ. Κασάπη Χριστίνα και κ. Μποζ Ερσίν από το Ειδικό ΔΣ Τυφλών και Αμβλυώπων Ν. Ξάνθης που, όπως αναφέρουν Adespotoulia Xanthis, κάνουν εξαιρετική δουλειά και με αυτή δημιουργούν φιλοζωικό ήθος στα παιδιά.

Και η αγάπη των παιδιών αντικατοπτρίζεται στις ζωγραφιές τους όπου φτιάχνουν το σκυλάκι του σχολείου. Μια υπέροχη λύκαινα που κάθε μέρα τα περιμένει να έρθουν στο σχολείο. Μπαίνει μέσα μαζί τους, κάνει μάθημα. Τα παιδιά κάθε μέρα την ταΐζουν με βάρδιες και συχνά τη ζωγραφίζουν.

Τα Adespotoulia Xanthis που αναφέρουν την περίπτωση αυτή κάνουν και μία έκκληση. Να βρεθεί για τη σκυλίτσα ένα μόνιμο σπίτι. Γιατί μεγαλώνει και θα είναι πολύ άσχημο να γεράσει στο δρόμο. Τώρα έχει περισσότερο από ποτέ την ανάγκη μας. Είναι 6 ετών και υγιής. Για επικοινωνία: Adespotoulia Xanthis.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο