Υιοθετήθηκε από την εθελόντρια που τον έσωσε ο σκυλάκος που ήταν ώρες σε δρόμο, χτυπημένος και αιμόφυρτος, και δεν πήγαινε κανείς να τον βοηθήσει

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το να είσαι εθελοντής φιλόζωος, ειδικά σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, είναι πολύ δύσκολο. Τα άσχημα περιστατικά καθημερινά, οι κακοποιήσεις αμέτρητες, οι δήμοι εντελώς απόντες. Συνήθως όταν συμβαίνει κάτι σε ένα ζώο, πολλοί το μαθαίνουν αλλά ελάχιστοι κάνουν κάτι. Σε πολλές περιπτώσεις  ένας.

Ο λόγος για ένα άσχημο περιστατικό που συνέβη την πρώτη Φεβρουαρίου όταν ένα αυτοκίνητο χτύπησε αδέσποτο, το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου. Το ζώο έμενε στο δρόμο αιμόφυρτο.

Γίνεται λοιπόν μια ανάρτηση για το περιστατικό. Η ανάρτηση δείχνει σε βίντεο το δρόμο που έγινε το συμβάν και το σκυλάκι που χαροπάλευε. Μέρα βροχερή. Το ζώο ήταν μούσκεμα. Δίπλα του ένας αστυνομικός. Στην ανάρτηση αναφέρεται ότι ο σκύλος είναι στο δρόμο χτυπημένο δύο ώρες.

Πολλοί είδαν την ανάρτηση και φυσικά το βίντεο. Όμως κανείς δεν έκανε κάτι. Το ζώο αργοπέθαινε αιμόφυρτο.

Κάποιος όμως άνθρωπος έκανε το αυτονόητο. Έτρεξε εκεί μόλις είδε την ανάρτηση. Είναι η Κωνσταντίνα Κομιώτη Kw Zuc Delfina,  η οποία γράφει χαρακτηριστικά στο Facebook: “Τρελάθηκα όταν είδα την αναίσθητη ανάρτηση και πήγα εκεί επί τόπου και το βρήκα ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΑΡΓΟΣΒΗΝΕΙ! Αφού πήραν τα λάικ, έφυγαν όλοι”.

Βάζει το σκύλο στο αυτοκίνητο και τον μεταφέρει σε κτηνιατρείο. Πόνοι, σοκ, υποθερμία, με τα πόδια του χάλια και τη γλώσσα του καρφωμένη στον κυνόδοντά του. Οροί, ενέσεις και προσπάθεια να ζεσταθεί το κορμάκι του και να στεγνώσει. Η κατάστασή του δεν ήταν καλή. Πέφτει σε κώμα.

Δίπλα του η κ. Κομιώτη που δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να τον εγκαταλείψει. Ούτε στιγμή να κάνει ευθανασία. Ο σκύλος πάλεψε πολύ. Και ξαφνικά δείχνει σημάδια βελτίωσης. Δεν έχει κάποιο κάταγμα. Αλλά είναι γεμάτος σκάγια. Τον πυροβόλησαν, έτρεξε πανικόβλητος και μπήκε στην Εθνική Οδό τρομαγμένος. Και εκεί τον χτύπησε αυτοκίνητο. Αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο.

Ο Σταλόνε μένει στο κτηνιατρείο με ορό. Εξετάσεις. Έχει επίσης ερλίχεια, καλαζάρ και διροφιλαρίωση. Είναι και παππούς.

Γίνονται προσπάθειες να φάει και να σταθεί στα πόδια του. Και το καταφέρνει. Η γυναίκα που τον έσωσε αποφασίζει να τον κρατήσει. Να τον έχει κοντά της όσο ζήσει.

Η ίδια αναφέρει πολλά για την περίπτωσή του. Λυπηρά και απαράδεκτα. Ότι υπήρξε αδέσποτος στη θάλασσα στο Καβούρι, κάποιος τον πήρε και τον παράτησε κάπου εκεί που βρέθηκε χτυπημένος. Επίσης ο άνθρωπος που τον χτύπησε πήρε την τροχαία να πάει να καταγράψει το συμβάν για να αποζημιωθεί από το δήμο για τη φθορά του αυτοκινήτου του. Και ότι ο δήμος κλήθηκε από την αστυνομία και δεν πήγε ποτέ εκεί να πάρει το ζώο.

Εμείς θα μπορούσαμε να πούμε πολλά. Θα πούμε μόνο μπράβο στην εθελόντρια και καλή ζωή σε αυτόν το σκυλάκο. Μετά από όσα πέρασε την αξίζει.

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

https://www.facebook.com/756964246/videos/pcb.10158145660949247/10158145652849247

(20+) Facebook

https://www.facebook.com/Delfina7/videos/10158142877724247

https://www.facebook.com/Delfina7/videos/10158137136579247

(20+) Facebook

(20+) Facebook

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο