Υιοθετήθηκε η αδέσποτη σκυλίτσα που βρέθηκε μέσα στη θάλασσα της Γλυφάδας σε κωματώδη κατάσταση

από Μυρτώ Τζώρτζου
Έχουμε ξαναπεί ότι οι δυσάρεστες ειδήσεις που αφορούν τα ζώα στη χώρα μας είναι περισσότερες από τις ευχάριστες. Και αυτό γιατί δεν επιβάλλεται ο νόμος. Καθημερινά κακοποιούνται ζώα με τον πιο φριχτό τρόπο και κανείς από τους αρμόδιους δεν ενδιαφέρεται να βρει το δράστη. Φταίει φυσικά και ο κόσμος, που δεν θέλει να μπλέξει και δεν ανοίγει το στόμα του να καταγγείλει το δράστη. Δεν άκουσα, δεν είδα, δεν πήρα τίποτα χαμπάρι. Ακόμα και σε ένα χωρίο 50 κατοίκων κανείς δεν παίρνει χαμπάρι ποτέ. Και έτσι οι δολοφόνοι των ζώων κυκλοφορούν ανενόχλητοι και συνεχίζουν το έργο τους.
Οι φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και οι μεμονωμένοι εθελοντές είναι αδύνατον να τα βγάλουν πέρα με τόσα περιστατικά καθημερινά. Γεμάτα τα σπίτια τους από ζώα, σαράβαλα τα αυτοκίνητά τους γιατί τα έχουν κάνει ασθενοφόρα. Και άδειες οι τσέπες τους. Κάνοντας τη δουλειά φυσικά του δήμου, των ανθρώπων του δήμου που πληρώνονται για αυτό.
Κάποια ζωάκια κακοποιημένα δεν τα καταφέρνουν. Κάποια όμως είναι τυχερά και αξίζει να πούμε την ιστορία τους. Ένα τέτοιο ζωάκι, σύμφωνα με ανάρτηση του ΣΠΑΖ ( Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων ,SPAZ Greece), είναι και η Μάγια. Μια σκυλίτσα που πέρασε πολλά.
Η ιστορία της:
Ο ΣΠΑΖ στις 13 Αυγούστου ενημερώθηκε για μια σκυλίτσα μέσα στη θάλασσα στην παραλία της Γλυφάδας σε κωματώδη κατάσταση. Πολλοί έλεγαν ότι ήταν νεκρή. Μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο από εθελόντρια. 
Η σκυλίτσα είχε θερμοπληξία. Ήταν επανένταξη του δήμου. Αυτές οι περιβόητες επανεντάξεις των δήμων που δεν τους νοιάζει πού θα πάνε τα ζώα, αν μπορούν να ζήσουν εκεί, αν έχουν κάποια προβλήματα. 
Και ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις να βρει η ταλαιπωρημένη σκυλίτσα σπίτι. Καμία σοβαρή ανταπόκριση.
Η Μάγια, όπως αναφέρουν οι εθελοντές, υπέφερε από μια από τις χειρότερες μορφές ωτίτιδας που είχαν δει ποτέ. Τα αυτιά της ήταν σε τραγική κατάσταση, πολύ άσχημη φλεγμονή και τα δύο τύμπανα σπασμένα. Χρειάστηκε μήνες καθημερινών πλύσεων, αντιβιοτικών και εντατικής περιποίησης. Μια μικρή περιουσία.
Σήμερα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση όμως το θέμα της θα το έχει όλη της ζωή και πρέπει πάντα να υπάρχει τεράστια προσοχή. Πώς να υιοθετηθεί ένα τέτοιο ζωάκι; Σπάνιο πράγμα.
Αλλά το θαύμα έγινε και η Μάγια στάθηκε ανέλπιστα τυχερή. Μια γυναίκα, η κυρία Μαρτίν, αγάπησε τη Μάγια. Έμαθε για το πρόβλημά της, άκουσε, μίλησε με τους κτηνιάτρους που την παρακολουθούν, το σκέφτηκε, το ζύγισε και αποφάσισε να τη δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Να ζήσει σε σπίτι, με αγάπη και πολλή φροντίδα. Κάτι που η σκυλίτσα χρειάζεται.
Η Μάγια εδώ και κάποιες ημέρες έχει αυτό που της άξιζε. Ένα σπίτι, μια οικογένεια. Δεν θα πονέσει ξανά, δεν θα βρεθεί μισοπνιγμένη στη θάλασσα.
(20+) ΣΠΑΖ ( Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων ,SPAZ Greece) | Facebook
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Δείτε και αυτό:

Μπράβο στον ΣΠΑΖ για την υπέροχη καμπάνια για τα αδέσποτα σε στάσεις λεωφορείων στα Νότια Προάστια – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο