Υιοθετήθηκε η Ροζίν από το κολαστήριο Στυλίδας που βρέθηκε κακοποιημένη και έγκυος με νεκρά τα μωρά της

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ευχάριστα είναι τα νέα για μια σκυλίτσα, την 7χρονη Ροζίν, η οποία έζησε σε άθλια κατάσταση στο περιβόητο κολαστήριο της Στυλίδας, μια υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας το χειμώνα που μας πέρασε. Σύμφωνα με το Φιλοζωικό Σωματείο ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ & Ανθρωπων – Φιλοζωικό & Φιλανθρωπικό Σωματείο Εθελοντων, το οποίο την ανάλαβε, όπως και τα άλλα ζώα του κολαστηρίου, η όμορφη Ροζίν βρήκε το παντοτινό της σπίτι. Κάποιοι άνθρωποι άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού τους δίνοντάς της μια δεύτερη ευκαιρία και αλλάζοντάς της τη ζωή.
Όταν κάποια ζωάκια ταλαιπωρούνται και κακοποιούνται βάναυσα και η ιστορία τους έχει happy end, αξίζει να το μοιραστούμε μαζί σας. Και αυτό γιατί κάποιοι εθελοντές μπήκαν μπροστά, ξεσκέπασαν τη φρίκη που γινόταν για χρόνια και έσωσαν τα ζώα. Κάτι φυσικά που έπρεπε να είχαν κάνει οι τοπικές Αρχές. Αλλά τι να λέμε τώρα…
Για όσους δεν θυμούνται την ιστορία αυτή, μια 69χρονη γυναίκα είχε μετατρέψει το εξοχικό της, στην περιοχή Κουβέλα, κοντά στη Στυλίδα της Φθιώτιδας, σε κολαστήριο ζώων. Αυτό συνέβαινε πάρα πολλά ζώα. Όλοι γνώριζαν αλλά δεν μιλούσαν. Συνένοχοι σε ένα έγκλημα δίχως τέλος.
Η 69χρονη «συλλέκτρια», η οποία παρουσιαζόταν ως φιλόζωος, μάζευε γατιά και σκυλιά από διάφορες περιοχές της χώρας και τα συγκέντρωνε στο σπίτι γης υπό άθλιες συνθήκες.
Οι λεπτομέρειες προκαλούν φρίκη: Δεκάδες ζώα σκελετωμένα, να τρώνε το ένα το άλλο από την ασιτία, κουφάρια και κόπρανα να υπάρχουν σε όλα τα σημεία…
Φιλόζωοι κυρίως από την Αθήνα, έπειτα από έρευνες, διαπίστωσαν τι συμβαίνει. Οι ίδιοι, παρέλαβαν, με εντολή εισαγγελέα, τα ζώα που επέζησαν από την εξοχική κατοικία, όλα σε άθλια κατάσταση.
Η Ροζίν ήταν ένα από αυτά τα ζωάκια. Αργοπέθαινε στα χέρια της συλλέκτριας. Ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Προσπαθούσε να γεννήσει. Οι κτηνίατροι της περιοχής δεν τη βοήθησαν. Αρνήθηκαν να την εγχειρίσουν. Τα μωράκια της ήταν νεκρά. Ο δήμος άφαντος. Η δικαιολογία; Η γνωστή. Δεν έχουν κονδύλια. Και ο αγώνας των φιλόζωων που την έσωσαν τεράστιος ώστε να μην πεθάνει από σηψαιμία.
Μεταφέρθηκε από τη Στυλίδα στην Αθήνα. Ξεκίνησε θεραπεία για σκουλήκι της καρδιάς, μια καρδιοπνευμονική παρασιτική νόσος. Ακολούθησε υπερηχοκαρδιογραφική εξέταση, μικροβιολογικές εξετάσεις και βιοχημικές. Ο δρόμος της νοσηλείας της ήταν μακρύς και φυσικά δαπανηρός. Και μην ξεχνάμε ότι οι εθελοντές πήραν όλα τα ζωάκια της συλλέκτριας, τα οποία ήταν τα περισσότερα πολύ άρρωστα.
Η Ροζίν, ένα απίστευτα τρυφερό σκυλί, έδωσε μεγάλο αγώνα και τα κατάφερε. Μετά από 10 μήνες. Χάρη στην τεράστια προσπάθεια των εθελοντών. Των ανθρώπων που από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα της, όπως και στα υπόλοιπα ζώα της συλλέκτριας. Όμως ήταν δύσκολο να βρει σπίτι. Ήταν “μεγάλη”. Πόσες φορές το έχουμε ακούσει αυτό. Ο πραγματικός όμως φιλόζωος δεν κοιτάει την ηλικία.
Η ανακοίνωση της υιοθεσίας της είναι κάτι πολύ σημαντικό για όλους μας που θέλαμε όλα αυτά τα ζωάκια να νικήσουν το σκοτάδι και να ζήσουν, όπως τους αξίζει. Σε ένα σπίτι, με αγάπη και φροντίδα. Κάτι που δεν γνώρισαν ποτέ. Η Ροζίν είναι πλέον ευτυχισμένη. Είναι αυτό που λέμε “το σκουπίδι του ενός, ο θησαυρός του άλλου”. Γιατί για τους νέους της γονείς είναι θησαυρός. Καλή ζωή να έχεις Ροζίν.
ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ & Ανθρωπων – Φιλοζωικό & Φιλανθρωπικό Σωματείο Εθελοντων
από τη Μυρτώ Τζώρτζου myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο