Υπάρχει ένα σπιτάκι για το κουταβάκι που παράτησαν μόνο του σε νεκροταφείο χωριού στην Καρδίτσα;

από Μυρτώ Τζώρτζου
Διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα αλλά αυτό σε τίποτα δεν εμποδίζει αυτούς που θέλουν να κακοποιήσουν ή να εγκαταλείψουν κάποιο ζώο. Ακόμα και αν αυτό είναι πολύ μικρό και η επιβίωσή του δύσκολη.
Κάτι τέτοιο έγινε και στην περίπτωση του κουταβιού που βλέπετε στις φωτογραφίες. Το μικρό παρατήθηκε, μόνο του, στο νεκροταφείο ενός χωριού της Καρδίτσας. Το εντόπισε κάποιος εθελοντής, ο οποίος του έβαλε να τροφή και φαγητό. Όπως μάλιστα πληροφορήθηκε, το ζωάκι είναι παρατημένο εκεί τουλάχιστον 10 μέρες.
Οι εγκαταλείψεις στα νεκροταφεία είναι πολλές και συχνές. Και αυτό γίνεται γιατί ο άνθρωπος που εγκαταλείπει εκεί ένα ζώο θεωρεί ότι θα το δει και θα το λυπηθεί κάποιος και θα το φροντίσει. Όμως δεν καταλαβαίνει ότι μια εγκατάλειψη είναι παντού εγκατάλειψη. Και δεν σημαίνει ότι εκεί κάποιος θα το φροντίσει. Συχνά μάλιστα τα διώχνουν από τα νεκροταφεία. Για να μην πούμε τις φόλες που κατά καιρούς έχουμε δει σε τέτοιους χώρους.
Το σκυλάκι, όπως μαθαίνουμε, είναι φιλικό, παιχνιδιάρικο και ακολουθεί τους πάντες. Είναι η κατάλληλη παρέα. Και όσο για τη φάτσα του, αυτή είναι απίστευτη. Είναι στην κυριολεξία πανέμορφο. Με άσπρα ποδαράκια και λευκό στην άκρη της ουράς του. Και φοβερά αυτάκια. Μοναδικό πραγματικά.
Αν κάποιος θέλει να το σώσει και να το πάρει από εκεί, καθώς είναι αβέβαιο το μέλλον του, ας στείλει μήνυμα στον άνθρωπο που το βρήκε και προσπαθεί να του βρει ένα σπίτι.
 👉 Kostas Mpiz (έτσι θα τον βρείτε στο fb)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο