Υπάτη Λαμίας: Δυστυχώς δεν τα κατάφερε η αλεπουδίτσα που βρέθηκε χτυπημένη χωρίς τις αισθήσεις της

από Μυρτώ Τζώρτζου
Άσχημα είναι τα νέα για τη μικρή αλεπουδίτσα που βρέθηκε τραυματισμένη αυτές τις μέρες σε χωριό της Υπάτης και έδινε στο κτηνιατρείο μάχη για τη ζωή της. Το ζωάκι ήταν πάρα πολύ άσχημα και δεν άντεξε.
Το περιστατικό είχαν κάνει γνωστό οι εθελοντές του Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας 2017, οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να σώσουν το ζώο, χωρίς καμία βοήθεια από τους αρμόδιους.
Όπως αναφέρουν, ο Σύλλογός τους ειδοποιήθηκε από ένα μέλος του για την αλεπού στο χωριό Λαδικού. Ενημερώθηκε αμέσως το Δασαρχείο, που είναι υπεύθυνο για τα άγρια ζώα, καθώς και η ΑΝΙΜΑ, για να δοθούν οδηγίες. Η αλεπουδίτσα που ήταν νεαρή δεν είχε τις αισθήσεις της.
Το Δασαρχείο πουθενά. Ενημερώνεται και πάλι. Άφαντο. Επειδή όμως η ώρα περνούσε και το ζώο παρέμενε αβοήθητο, ξεκίνησαν από τη Λαμία δύο εθελοντές του Συλλόγου και, αφού το εντόπισαν, το έβαλαν σε κλουβί μεταφοράς και το μετέφεραν σε ιδιωτικό κτηνιατρείο της Λαμίας, το οποίο και άνοιξε για αυτό το σκοπό.
Το ζώο πιθανά ήταν χτυπημένο από αυτοκίνητο. Μετά από επικοινωνία της κτηνιάτρου με τον κτηνίατρο της ΑΝΙΜΑ, δόθηκαν οι οδηγίες για το πώς θα γίνει η περίθαλψη.
Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδα είχε πει στην πρώτη ανάρτησή του:
“Η αλεπουδίτσα είναι σε άσχημη κατάσταση, δεν έχει τις αισθήσεις της. Για αυτό άλλωστε μπορέσαμε να την πιάσουμε. Ελπίζουμε με όλη μας την καρδιά να τα καταφέρει.
Ευχαριστούμε τους πολλούς ανθρώπους που μας ειδοποίησαν, την Αγγελική, που το βρήκε σήμερα και μας υπέδειξε το ακριβές σημείο, και την κτηνίατρο κ. Καρολίνα για τις έκτακτες υπηρεσίες της.”
Δυστυχώς η αλεπουδίτσα, παρά τις προσπάθειες όλων, δεν τα κατάφερε.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο