Υπέροχο! Έφτιαξαν ένα μικρό καταφύγιο για αδέσποτες γατούλες σε δημοτικό σχολείο της Αθήνας

από Μυρτώ Τζώρτζου
Για μια πολύ όμορφη προσπάθεια να βοηθηθούν αδέσποτα ζωάκια, τώρα που ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά και η επιβίωσή τους είναι δύσκολη, μας ενημερώνει ο Thanasis Gounaris ( Συν-εκπρόσωπος στους Πράσινους, μέλος στο Κόμμα Πειρατών, Ραδιοφωνικός Παραγωγός ΕΡΤopen και Εκπαιδευτικός).
Ο κ. Γούναρης, με τη βοήθεια της Σεραφίνας Αβραμίδου, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τα ζώα στο Δήμο Αθηναίων, έφτιαξε ένα μικρό καταφύγιο για γατούλες αρχικά, όπως λέει ο ίδιος, στην πίσω αυλή ενός σχολείου, του 144ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. Ο στόχος είναι αφενός να βοηθήσουν τα αδέσποτα να περάσουν το χειμώνα πιο εύκολα εξασφαλίζοντάς τους φαγητό, νερό και στέγη και αφετέρου να προωθήσουν στους μαθητές τους τη φιλοζωία ως στάση ζωής.
Ο κ. Γούναρης αναφέρει ότι όλο αυτό έγινε με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών που εθελοντικά συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή, την υποστήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και τη σύμφωνη γνώμη των οικογενειών των μαθητών του σχολείου που βλέπουν θετικά τη νέα τους αυτή δράση. Και καταλήγει: “Ευελπιστούμε ότι με τη βοήθεια και φιλοζωικών οργανώσεων να δημιουργήσουμε ένα φιλοζωικό σχολείο και γιατί όχι ένα δίκτυο σχολείων που θα προωθούν τη φιλοζωία ως στάση ζωής”.
Πραγματικά η ιδέα αυτή είναι υπέροχη και μακάρι να έβρισκε και άλλους μιμητές εκπαιδευτικούς σε άλλα σχολεία. Το να έρθουν τα παιδιά από πολύ μικρά σε επαφή με τα ζώα, να τα βοηθήσουν και να δουν τις ανάγκες τους είναι κάτι πολύ σημαντικό. Είναι κάτι που δεν το ακούνε απλά ή το βλέπουν σε κάποιο βιβλίο αλλά είναι κάτι ζωντανό, που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια τους. Η εμπειρία τους αυτή θα είναι μοναδική.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο