Λέσβος: Γνωρίστε το φιλόζωο ιερέα που λατρεύει και φροντίζει τα ζώα- Υπέροχες εικόνες

από Μυρτώ Τζώρτζου
Όσοι ασχολούμαστε με τα αδέσποτα καθημερινά βλέπουμε άσχημες συμπεριφορές των ανθρώπων προς αυτά. Κακοποιήσεις, θανάτους, φόλες, βασανισμούς. Ακόμα και αν δεν είναι κάποιος εθελοντής και δεν βλέπει την κατάσταση από κοντά, αν περιηγηθεί στο Facebook, θα δει τι γίνεται.
Δυστυχώς άσχημες συμπεριφορές βλέπουμε κατά καιρούς και από ιερείς, οι οποίοι δεν θέλουν στο προαύλιο της εκκλησίας αλλά ούτε εκεί γύρω ζώα. Ακόμα και αν αυτά είναι φιλικά και κοινωνικά. Ακόμα και αν δεν ενοχλούν, δεν έχουν δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Ακόμα και αν είναι εμβολιασμένα και στειρωμένα και φροντίζονται από ανθρώπους και φιλοζωικές. Με αποτέλεσμα να κάνουν τα πάντα για να τα διώξουν. Είτε οι ίδιοι είτε βάζοντας κάποιους άλλους.
Αυτό δυστυχώς είναι αλήθεια. Πολλά τέτοια τα παραδείγματα σε όλη την Ελλάδα. Και κάνουμε λόγο για τους ανθρώπους της εκκλησίας επειδή μπορούν να επηρεάσουν κόσμο. Μπορούν να γίνουν πρότυπα και παραδείγματα. Όπως οι δάσκαλοι. Μπορούν με τις πράξεις τους να διδάξουν. Φυσικά υπάρχουν και εκείνοι που αγαπούν τα ζώα, δεν πειράζονται από αυτά και δεν ενοχλούνται. Αυτούς καλό είναι να τους προβάλλουμε ώστε να γίνουν παράδειγμα προς όλους. Να δουν ότι η εκκλησία διδάσκει αγάπη, κάτι που δυστυχώς δεν το καταφέρνει πάντα.
Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και ο εφημέριος της μονής Παμμέγιστων Ταξιαρχών Μανταμάδου Λέσβου Χρήστος Τσιτμηδέλλης. Ένας διαφορετικός ιερέας, με πολλή αγάπη για όλους. Είτε είναι άνθρωποι είτε ζώα.
Ο πατήρ Τσιτμηδέλλης αγαπάει και φροντίζει αδέσποτα ζωάκια παρακινώντας μας να προσφέρουμε αγάπη παντού. Γνωστός στο νησί, και όχι μόνο, για τη φιλοζωική του δράση, συχνά φωτογραφίζεται και μαζί τους. Η καλοσύνη και η γλυκύτητα φαίνονται στα μάτια του.
Να είναι πάντα καλά να φροντίζει ανθρώπους και ζώα. Ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Ιερέας στη Μύκονο αφήνει αδέσποτες γατούλες να κάθονται μέσα στην εκκλησία (βίντεο) – Petpet.news

Φιλόζωος ιερέας υιοθέτησε το σκυλάκο που βρέθηκε πρόσφατα παρατημένος σε έρημο μέρος στην Αμαλιάδα – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο