Ζευγάρι βρήκε δεμένο ένα σκυλάκι σε ράγες λίγο πριν περάσει το τρένο- Το είχαν δέσει για να πεθάνει

από Μυρτώ Τζώρτζου
Υπάρχουν μερικές ιστορίες που δεν τις χωράει ο νους μας. Ιστορίες που δείχνουν πόσο σκληρός και ανάλγητος, χωρίς δείγμα ενσυναίσθησης μπορεί να γίνει ένας άνθρωπος. Η σκληρότητα και η βαρβαρότητά του προς ένα ζώο να ξεπερνάει κάθε φαντασία. Δυστυχώς αυτές οι ιστορίες είναι καθημερινές σε όλον τον κόσμο. Με μια σημαντική όμως διαφορά. Εδώ στη χώρα μας οι εγκληματίες των ζώων σπάνια βρίσκονται και σπάνια τιμωρούνται. Και συνεχίζουν ανενόχλητοι τα εγκλήματά τους. Στο εξωτερικό σπάνια να μη βρεθούν και να μην τιμωρηθούν ανάλογα.
Ο λόγος για μια ιστορία που συνέβη πριν από λίγο καιρό
Ένας άνθρωπος, ονόματι Dan Winkelman, εκεί που περπατούσε σε περιοχή της Νότιας Καρολίνας των Ηνωμένων Πολιτειών, κατάλαβε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει καθώς άκουγε ένα σκυλάκι να κλαίει με λυγμούς. Πλησίασε στο μέρος που άκουγε το σκύλο περνώντας ένα δάσος. Το κλάμα τον οδήγησε στις ράγες ενός τρένου όπου με έκπληξη είδε έναν σκύλο δεμένο στις ράγες.
Ήταν εμφανές ότι αυτό δεν ήταν ατύχημα. Παρατήρησε προσεκτικά το λουρί. Κάποιος είχε δέσει το ζώο στις ράγες ώστε να το σκοτώσει το τρένο. Δεν μπορούσε να το πιστέψει. Ποιος μπορεί να έκανε ένα τέτοιο φριχτό πράγμα. Ήταν αδύνατον να το συλλάβει ο νους του, όπως είπε αργότερα.. Ένα τρένο, όπως έμαθε, θα περνούσε 30 λεπτά από την ώρα που το βρήκε.
Μαζί με τη γυναίκα του Jennifer, η οποία τον βοήθησε, προσπάθησαν να λύσουν το σκυλί. Ήταν δύσκολο γιατί ήταν καλά και σφιχτά δεμένο αλλά τελικά τα κατάφεραν. Το ζευγάρι έχει 4 σκυλιά και δεν μπορούσε να κρατήσει και αυτό. Το πήραν σπίτι, ανέβασαν ανάρτηση για υιοθεσία και αποφάσισαν να βρουν τον ένοχο. Η περιοχή μικρή και όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους.
Το σκυλί ανέλαβε ο οργανισμός Operation CARE | Facebook, του πρόσφερε τις πρώτες ανάγκες, το φρόντισε και ξεκίνησε να του βρει σπίτι. Ο σκυλάκος ονομάστηκε Max.
Η αστυνομία της περιοχής άρχισε να ψάχνει για το δράστη.
O Max, όπως μαθαίνουμε από τον οργανισμό που τον ανέλαβε, υιοθετήθηκε και ζει ευτυχισμένος.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο