10 χρόνια δεμένη με αλυσίδα στο άθλιο καταφύγιο Σπάρτης- Τα θλιμμένα της μάτια ζητούν ένα σπίτι

από Μυρτώ Τζώρτζου
Tα δύο καταφύγια της Σπάρτης έχουν πλέον ανοίξει για τους εθελοντές μετά από την αυτοψία που έκανε πριν από ένα περίπου μήνα το σωματείο Save a Greek Stray Save a Greek Stray, το οποίο προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Σπάρτης κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της κακοποίησης ζώων και στα δύο κυνοκομεία του Δήμου Σπάρτης. Ταυτόχρονα, όπως ξέρουμε, είχε ζητήσει να διαταχθεί από την Εισαγγελία η παράδοση των ετοιμοθάνατων και των πολύ άρρωστων ζώων. Επίσης ζήτησε και την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των υπευθύνων. Σαν αποτέλεσμα ήταν να επέμβει η αστυνομία και να γίνουν τρεις συλλήψεις, ανάμεσα αυτών και του αρμόδιου αντιδημάρχου Αθανασίου Καρλαύτη, Αντιδήμαρχου Προστασίας, Καθαριότητας & Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων.
Αυτά είναι η μία πραγματικότητα. Η πιο σημαντική και οφείλουμε ένα τεράστιο μπράβο στο Save A Greek Stray που έσωσε τα ζώα αυτά, που ζούσαν σε φριχτές συνθήκες. Συνθήκες που και εμείς είχαμε δημοσιεύσει με φωτογραφικό υλικό πριν από δύο χρόνια. Αλλά κανενός δεν ίδρωσε το αυτί.
Οι μόνοι που βγήκαν μπροστά ήταν οι εθελόντριες του Strays Sparta Greece – SSG, δυο τρεις γυναίκες, που δέχτηκαν απίστευτο πόλεμο. Αλλά δεν το έβαλαν κάτω.
Η δεύτερη πραγματικότητα είναι εξίσου δύσκολη. Τα ζώα που είναι εκεί. Τα κακοποιημένα, τα αλυσοδεμένα, τα δυστυχισμένα. Δύο καταφύγια. Πάρα πολλά ζώα. Που ένα σπίτι θα τα κάνει να ξεχάσουν τα μαρτύριά τους. Δεν πρέπει να τα αφήσουμε εκεί μέσα. Όσο και καλύτερες και αν γίνουν οι συνθήκες, είναι άδικο να παραμείνουν εκεί και να μη γνωρίσουν αγάπη. Έζησαν αλυσοδεμένα, με ελάχιστο φαγητό, άρρωστα, κακοποιημένα.
Ένα τέτοιο ζωάκι είναι και η σκυλίτσα που κάποιος κάποτε την είπε Πειρατίνα. Τα κυνοκομεία γέμισαν ζώα. Έκλεισαν για τους εθελοντές. Ποιος να τη φωνάξει με αυτό το όνομα; Έγινε και αυτή, όπως όλα, άλλο ένα δεμένο ζώο στο άθλιο αυτό καταφύγιο. Άλλο ένα φάντασμα. 
Η σκυλίτσα πάσχει από ερλιχίωση. Είναι πάνω από 10 χρόνων και βρίσκεται στον εξωτερικό από τα κλουβιά χώρο. Εκεί ζει δεμένη σε ένα δέντρο. Ζει δεμένη 10 περίπου χρόνια. Σχεδόν όλη της τη ζωή. Εκεί, μόνη, να περιμένει απλά να πεθάνει. Χωρίς αγάπη, χωρίς αγκαλιές, χωρίς ένα ανθρώπινο χάδι. Στο βλέμμα της αποτυπώνεται όλη η φρίκη του καταφυγίου αυτού.
Οι εθελοντές στη Σπάρτη θέλουν να της βρουν ένα σπίτι. Έστω και τώρα. Να φύγει από την αλυσίδα. Να σταματήσουν τα μάτια της να είναι θλιμμένα.
Ελάτε να προσπαθήσουμε να τη βγάλουμε από εκεί. Να ζήσει σε σπίτι. Να μην πεθάνει εκεί. Γιατί αν δεν την πάρει κανείς, θα ξεχαστεί, και θα πεθάνει εκεί.
Αν κάποιος θέλει να την υιοθετήσει και να της δώσει μια ευκαιρία να ζήσει σε σπίτι ας το κάνει. Η Πειρατίνα περιμένει.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε για τη σκυλίτσα με όποιον τρόπο θέλετε:
Alexandra Gouvousi
 Strays Sparta Greece – SSG
τηλέφωνο  697 197 1603
myrto1@hotmail.com
Κείμενο: Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com  Myrto Tzortzou

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο