Κουταβάκια στο ρόλο αγχολυτικού για φοιτητές

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια καινοτόμα μέθοδο σκοπεύει να εφαρμόσει το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στην Αγγλία θέλοντας να απαλύνει τους φοιτητές από το στρες της εξεταστικής περιόδου.

Πιο συγκεκριμένα μια ομάδα από 20 κουτάβια λαμπραντόρ (από σκύλους-οδηγούς) θα βρίσκονται στο Πανεπιστήμιο καθόλη τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου τα οποία θα μπορούν να τα επισκέπτονται οι “αγχωμένοι” φοιτητές λίγο πριν τις εξετάσεις.

Όπως έχει αποδειχτεί και σε πολλές έρευνες οι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με ένα χαριτωμένο σκύλο έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση (σε στρεσογόνες καταστάσεις) ενώ το ολιγόλεπτο παιχνίδι με ένα σκύλο αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης, που οδηγεί σε ηρεμία και χαλάρωση.

Αξίζει να αναφερθεί πως το πρόγραμμα διεξάγεται με τη βοήθεια σκύλων-οδηγών και οι φοιτητές  που θα συμμετάσχουν καλούνται να κάνουν μια προτεινόμενη δωρεά 2 λιρών ενισχύοντας το έργο των σκύλων-οδηγών.

Τέλος μόνο ένας περιορισμένος αριθμός ανθρώπων θα επιτρέπονται στην αίθουσα, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δεν θα ταραχτούν τα κουτάβια.

Πηγή: http://www.diagnovet.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο