Δείτε πώς βοηθούν τα αδέσποτα στη χειρότερη χιονοθύελλα των τελευταίων ετών

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τη χειρότερη χιονοθύελλα και το πιο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας από το 2009 βιώνει αυτές τις μέρες η Κωνσταντινούπολη με τo χιόνι να έχει ξεπεράσει τα 70 εκατοστά. Οι μέρες είναι κρύες και οι νύχτες παγωμένες. Στο αεροδρόμιο της πόλης Κεμάλ Ατατούρκ εκατοντάδες πτήσεις έχουν ματαιωθεί και οι Αρχές έχουν σημάνει συναγερμό. Τα σχολεία είναι κλειστά και οι συγκοινωνίες έχουν παραλύσει, με εκατοντάδες οδηγούς να είναι εγκλωβισμένοι ώρες στα αυτοκίνητά τους μέχρι να φτάσουν σπίτι.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου

Η Πόλη έχει αμέτρητα αδέσποτα. Οι φιλοζωικές οργανώσεις έκαναν έκκληση στους πολίτες να βοηθήσουν όσο μπορούν. Μέσα σε λίγη ώρα ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Δεν ήταν λίγοι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που άνοιξαν τις πόρτες τους να μπουν τα ζώα μέσα να ζεσταθούν. “Είμαστε υπεύθυνοι για αυτά”, θα πει ο Selcul Bayal, ιδιοκτήτης μιας μικρή επιχείρησης, στο διαδικτυακό “The Dodo”.

Επίσης δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να φτιάξουν σε διάφορα σημεία των δρόμων χαρτόκουτα και να βάλουν κουβέρτες και σεντόνια για να ζεσταθούν και να προστατευτούν τα ζώα. Μήπως να τους μιμηθούμε;

https://www.youtube.com/watch?v=wU6RZEZGEpM

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο