Δείτε το σκύλο που ήταν 15 χρόνια αλυσοδεμένος να περπατάει για πρώτη φορά ελεύθερος

από Μυρτώ Τζώρτζου

Οι μονίμως δεμένοι σκύλοι είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στην Ελλάδα. Οι ιδιοκτήτες τους μάλιστα θεωρούν ότι είναι απολύτως φυσιολογικό τα ζώα αυτά να ζουν στο κρύο ή τη μεγάλη ζέστη, χωρίς να μπορούν να παίξουν και χωρίς να μπορούν να κάνουν μια βόλτα. Αυτό σύμφωνα με το νόμο είναι κακοποίηση και το πρόστιμο μεγάλο. Αλλά, όπως γνωρίζουμε, σπάνια στη χώρα μας επιβάλλεται ο νόμος για κάτι τέτοιο αλλά και για πολλά άλλα.

Τα ίδια περιστατικά κακοποίησης συμβαίνουν φυσικά και σε άλλες χώρες. Ένα ανάλογο είδε αυτές τις μέρες το φως της δημοσιότητας. Η φιλοζωική οργάνωση Guardians of Rescue έλαβε μια ανώνυμη καταγγελία για έναν σκύλο στο Suffolk County της Νέας Υόρκης, ο οποίος είχε μεγάλη ανάγκη από ένα σπιτάκι. Όταν οι άνθρωποι της οργάνωσης πήγαν εκεί, έμειναν έκπληκτοι για αυτό που αντίκρισαν. Ο σκύλος ζούσε για 15 χρόνια αλυσοδεμένος, στην πίσω αυλή ενός σπιτιού, βρώμικος μέσα στις ακαθαρσίες του και άρρωστος.

Μετά από μεγάλη κουβέντα με τον ιδιοκτήτη, η οργάνωση του αφαίρεσε το σκύλο και τον πήγε σε κτηνίατρο. Ο σκύλος έμεινε για καιρό εκεί και έγινε καλά. Όταν στάθηκε στα πόδια του, οι άνθρωποι που τον έσωσαν αποφάσισαν να του κάνουν ένα μεγάλο δώρο. Να τον πάνε μια βόλτα στη θάλασσα. Να του δώσουν ό,τι κάποιοι του στέρησαν εδώ και 15 χρόνια. Μια αξιοπρεπή ζωή, όση του μένει ακόμα. Δείτε το συγκινητικό βίντεο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο