Πυροσβέστης κατέβηκε σε γκρεμό για να σώσει σκύλο που είχε πέσει μέσα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα σκυλάκι, ράτσας χάσκυ, έπεσε την ώρα που έπαιζε μαζί με τον κηδεμόνα από γκρεμό στην περιοχή Fort Funston στο Golden Gate National Recreation Area στο San Francisco της Καλιφόρνια. Με το πέσιμο χτύπησε και δεν μπορούσε να ανέβει και πάλι πάνω.

Ο κηδεμόνας του ζώου κάλεσε τους πυροσβέστες, οι οποίοι κατέφθασαν γρήγορα. Ένας από αυτούς δέθηκε με το σκοινί και κατέβηκε στην απότομη πλαγιά να πιάσει το ζώο. Στη συνέχεια το τράβηξε πάνω. Ευτυχώς δεν είχε πάθει κάτι σοβαρό.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του πυροσβεστικού γραφείου της πόλης του San Francisco, Lt. Jonathan Baxter, η περιοχή αυτή μπορεί να είναι περιοχή που επιτρέπεται να βγάλεις το λουρί από τον σκύλο σου, όμως είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη: “Αυτό το μέρος είναι μέρος χωρίς λουρί, όπως λέγεται. Όμως συνιστούμε στους ανθρώπους να είναι συνέχεια δίπλα με το σκύλο τους και τα κρατούν μακριά από τα βράχια και το γκρεμό. Και ευτυχώς που ο κηδεμόνας του ζώου δεν επιχείρησε να το βοηθήσει γιατί θα μπορούσε να συμβεί κάτι κακό. Συχνά δεν έχουμε μόνο διάσωση ζώου αλλά ανθρώπου και ζώου.”

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο