Γνωρίζετε ότι το “Work Οut Like Α Dog” είναι το νέο trend στη γυμναστική;

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όταν τη δεκαετία του 80 η Jane Fonda μας παρουσίασε Jazzervising (ένα είδος γυμναστικής που συνδυάζει το αερόμπικ με το χορό), η συγκεκριμένη άσκηση έγινε το απόλυτο trend. Στα χρόνια που ακολούθησαν η γυμναστική είχε επιρροές από το φαγητό ή τη μόδα. Στη συνέχεια και από άλλα πράγματα. Η SoulCycle (στατικό ποδήλατο) από το ποδήλατο, το pole dancing από την αεροβική και το trampoLEAN από το γνωστό τραμπολίνο των παιδικών μας χρόνων.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου (petpetmag@gmail.com)

Η νέα μόδα στη γυμναστική σήμερα λέγεται Work Out Like Α Dog. Πρόκειται για τον πρώτο είδος γυμναστικής που μιμείται τα σκυλιά και τις κινήσεις τους. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε αθλούμενους που σκάβουν στο χώμα, μπαινοβγαίνουν από τούνελ, κυνηγούν το πίσω μέρος τους (όπως τα σκυλιά την ουρά τους), παίζουν με ένα μπαλάκι αλλά και κάθονται. Ο γυμναστής μάλιστα έχει δίπλα του και έναν σκύλο που δείχνει πώς γίνονται σωστά οι ασκήσεις.

Για το λόγο μάλιστα αυτόν έχει δημιουργηθεί ένα ειδικό κέντρο εκπαίδευσης στο Λονδίνο, στο οποίο διδάσκει ο γυμναστής Born Barikor, ο οποίος λέει: “Το πρόγραμμα γίνεται πάντα σε εξωτερικούς χώρους, διαρκεί 45 λεπτά και περιλαμβάνει αεροβική γυμναστική αλλά και άλλα είδη για να γυμναστούν όλα τα μέρη του σώματος. Οι συγκεκριμένες μάλιστα ασκήσεις δεν βοηθούν μόνο το σώμα αλλά και το πνεύμα. Όλοι συμφωνούμε ότι για να χάσουμε βάρος και να τονώσουμε το σώμα μας χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Στο δικό μας πρόγραμμα δεν χρειάζεται κανείς να γυμνάζεται όλη μέρα. Ούτε τα σκυλιά μας το κάνουν. Στο Work Out Like A Dog θέλουμε πάνω από όλα οι συμμετέχοντες να νιώσουν τη χαρά που έχει το κατοικίδιό μας όταν παίζει τα αγαπημένα του παιχνίδια στο πάρκο. Και ταυτόχρονα να έχει και τα φυσικά οφέλη”.

Το συγκεκριμένο bootcamp θα λάβει χώρα σε διάφορα πάρκα του Λονδίνου και κάποια από τα έσοδα θα δοθούν στο διεθνή ανθρωπιστικό οργανισμό Blue Cross.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο