Η διάσημη μπύρα Guinness έγινε vegan

από Μυρτώ Τζώρτζου

Δυο χρόνια μετά την επίσημη ανακοίνωσή της η εταιρεία που παράγει τη δημοφιλή μπύρα Guinness σταμάτησε στο μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της να χρησιμοποιεί ιχθυόκολλα στο φιλτράρισμα κάνοντάς τη κατάλληλη για vegetarian και vegan.

Η Guinness είναι η μεγαλύτερη σε πωλήσεις stout μπύρα στον κόσμο και παράγεται στην Ιρλανδία, από το 1759. Ξεχωρίζει για τη βελούδινη γεύση της, το άρωμα καβουρδισμένης καραμέλας και τον χαρακτηριστικό κρεμώδη αφρό της. Είναι γνωστή ανά τον κόσμο για το αυθεντικό μαύρο χρώμα της που οφείλεται στο καβουρδισμένο κριθάρι που προστίθεται κατά τη ζύμωση.

H συνταγή της δεν είναι μυστική. Το καβουρδισμένο κριθάρι δίνει στην Guinness το χαρακτηριστικό σκούρο της χρώμα. Τα υπόλοιπα συστατικά είναι λυκίσκος (σε ποσότητα διπλάσια από αυτή που χρησιμοποιούν οι άλλες μπίρες), μαγιά και νερό από τις πηγές του ποταμού Λέιντις Γουέλ, στις οροσειρές του Γουίκλοου. Για το φιλτράρισμα μέχρι σήμερα χρησιμοποιείτο ιχθυόκολλα. Οι μπουρμπουλήθρες της οφείλονται στο διοξείδιο του άνθρακα και στο άζωτο. Η περιεκτικότητά της δε σε αλκοόλ είναι 4,1-4,3%.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο